Moto Nacionalnog svetišta “Idite Josipu” iz vikenda u vikend sve se više ostvaruje

Hodočasnici iz Velike Gorice, posebno oni manji bili su iznenađeni defileom vojnih old timera. U sklopu obilježavanja 26. Obljetnice oružanih snaga Republike Hrvatske, oko 170 veterana u 41 starom, vojnom vozilu zaustavilo se u Nacionalnom svetištu gdje ih je primio mons.A. Sente, rektor Svetišta. Sudionike ovog okupljanja predvodio je brigadir Dubravko Halovanić.

U popodnevnim satima istoga dana Svetište je pohodilo 50 hodočasnika iz župe Gospe od Zdravlja u Splitu predvođeni fra Stipanom Grgat. Hodočasnički dan zaključili su hodočasnici iz župe sv. Roka iz Draškovca predvođeni župnikom vlč. Matijom Vonić koji su u sklopu hodočašća posjetili turističke zanimljivosti grada Karlovca i okolice. Premda je u nedjelju 28. svibnja 2017. godine u Knjigu hodočasnika upisana samo jedna hodočasnička skupina iz Rijeke predvođena gospođom Silvom Borovac, tijekom cijeloga dana dolazile su manje grupe koje su u tihoj pobožnosti obilazeći zavjetni a slobodno možemo reći i čudotvorni kip svetoga Josipa, molili zagovor tog tihoga sveca.

Da se “Josipovska Hrvatska” budi

dokazuju hodočasnici koji su 18. svibnja 2017. godine u jutarnjim satima pod vodstvom vjeroučiteljice Ivane Turk hodočastili svetom Josipu. Bilo je to 78 učenika Osnovne škole Pakrac. Nakon prijema na ulazu u crkvu svetoga Josipa velečasni dr. Vlado Mikšić, supsidijar Svetišta učenicima je predstavio povijest ovoga kraja, grada Karlovca i četvrti Dubovca gdje se nalazi Nacionalno svetište i na kraju na njima zanimljiv način ispričao nastanak Svetišta. Sljedećeg dana, 19. svibnja 2017 po povratku sa staroga grada Dubovca u Svetište su hodočastili đaci šestih razreda Osnovne škole Novalja Male hodočasnike primio je vlč. Filip Pavlović, župni vikar, koji je ukratko predstavio nastanak i djelovanje Svetišta. U subotu 20. svibnja 2017 Svetište su cijeli dana ispunjavali hodočasnici. U jutarnjim satima u Svetište iz Reke kod Koprivnice došlo je 45 članova Udruge žena i umirovljenika. Ispred Svetih vrata pozdravio ih je vlč. Vlado Mikšić, supsidiar Svetišta

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest