Izložba i projekcija u Starom gradu Bosiljevo privukla mnogobrojne znatiželjnike u na dan otvorenu gradinu

Zanimljivom izložbom i projekcijom u Starom gradu Bosiljevo udruga KA-MATRIX nastavila je provedbu projekta “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja”.

Izložba fotografija i predstavljanje video rada “TTYL – u potrazi za izgubljenim”, održani su u dvorištu starog grada i nekoliko zatvorenih prostora. Činjenica da je stari grad na jedan dan bio otvoren za širu javnost, ujedno i uz Dan općine Bosiljevo, privukla je posjetitelje iz Bosiljeva i okolice, ali i više zainteresiranih iz Karlovca, okolice te goste iz Gorskog kotara.

Izložba je rezultat višemjesečnog kolaborativnog projekta osmišljenog kako bi se tematiziralo napuštene i nekorištene prostore kulturne baštine uz primjenu novih medija i tehnologije kroz suvremeni format umjetnički izraz. Na izložbi su izložene fotografije Anamarije Podrebarac na kojima su zabilježeni interijeri dvorca. Na fotografijama velikog formata potom su intervenirali učenici osnovnih škola koji su ostavili svoje poruke, ideje i vizije starog grada, Skenirane fotografije korištene su potom kao materijal za video rad Tally Rayne Adams. Ovo je ujedno i smisao projekta i izložbe u Starom gradu Bosiljevo – ukazati na mogućnosti povremenog korištenja zaštićene kulturne baštine za programe suvremene kulture, kao i međusobnog nadopunjavanja različitih vidova izražavanja, fotografije, videa i društvenog angažmana građana u pitanja svoje zajednice.

KA-MATRIX zahvaljuje Osnovnoj školi Bosiljevo i Općini Bosiljevo na suradnji. Program se provodi kroz projekt “U potrazi za izgubljenim-Hibridna okruženja uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest