Na tradicionalnom Svetoanskom proščenju na Vučjaku gostovali KUD-ovi iz četiri županije

Povodom proslave svete Ane, majke Blažene Djevice Marije, u istoimenoj kapeli dubovačke župe BDM Snježne svečano misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Gerec, župnik Uznesenja BD Marije na Vinagori, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., rektorom Nacionalnog svetišta i dr. sc. Vladom Mikšićem, supsidijarom u Svetištu. U prigodnoj homiji vlč. Gereci približio je okupljenim vjernicima lik svete Ane.

Nakon misnog slavlja KUD Sv. Ana – Vučjak, koji već 22. godine dobrotom župe ispod kapele u župnim prostorima izvodi svoje probe te priprema nastupe i projekte, organizirao je prigodni kulturno umjetnički program. Svim posjetiteljima i mještanima Vučjaka te ljubiteljima izvornog folklora, djelićem bogate kulturne baštine predstavili su se članovi prijateljskih društava iz KUD Rečica, KUD Sv. Mihovil iz Galovca (Zadarska županija) i KUD Seljačka sloga iz Graberja (Sisačko–moslavačka županija). Gosti proslave bili su i Kuburaško društvo Sloga iz Stipernice (Krapinsko–zagorska županija) koji su se predstavili svojim tradicionalnim gromoglasnim pucnjevima iz kubura.

Okupljenim posjetiteljima, a posebno folklorašima prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Damir Mandić, čestitao organizatorima i posebno istaknuo vrijednost očuvanja hrvatske tradicijske kulture koju promiču KUD-ovi.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest