Učenici Srednje škole Dalj na radnom odmoru u Selcu: Želimo naš ekološki uzgoj proširiti i na područje crikveničko – vinodolske rivijere

Zanimljivost u cijeloj ovoj priči je da su zahvaljujući svojim
proizvodima, te uz pomoć Općine Erdut i Srpskog nacionalnog
vijeća, treći puta već omogućili svojim
učenicima odlazak na more. Prve dvije godine bili su u Puli a ovo
im je prvi put da su u karlovačkom hostelu u Selcu.

-Sve je ovdje jako lijepo. Smještaj i sadržaji su odlični i nadam
se da ćemo opet biti vaši gosti – poželjela je profesorica Bertić
Bulić.

Direktor Hostela Dario Smojver predložio im je
da Hostel koristi njihove originalne proizvode, a pokrenuta je
inicijativa obavljanja prakse na jednom od
zemljišta u vinodolskom zaleđu po istom principu kako se to radi
u Dalju.

– Nama je izuzetno zanimljiva ideja uzgoja vlastitog povrća.
Nekoliko elitnih restorana u našoj okolici vapi za takvim
proizvodima. Od ideje do realizacije dug je put, ali tu nam
prijatelji iz Dalja mogu pomoći svojim znanjem i iskustvom.
Siguran sam da ovakvi proizvodi imaju budućnost – rekao je Dario
Smojver, direktor Hostela Karlovca u Selcu.

Za kraj spomenimo još i to da u sklopu daljske grupe u Selcu
gostuju i sedam učenika iz Poljoprivredne škole Šumatovac iz
Aleksinca s nastavnicima Slavišom Petrovićem i
Vesnom Živadinović.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest