U Virovitici otvoren 3. festival reportaže Fra Ma Fu – očekuje se dolazak više od 200 novinara

 festival su otvorile izložbe fotografija “Heroji pobjede” Rudija Vanđije i Hrvoja Svobode, “Mjesta iz mojih snova” Darka Jovanovića, inspirirana Fuisovim reportažama i “Amerika” Borisa Kozjaka, a u Gradskom društvu Crvenog križa održana je radionica izrade aviona od papira koju je vodio snimatelj, režiser i fotograf Šime Strikoman.

Sva četiri festivalska dana u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici održavat će se radionica reportaža pod mentorstvom dugogodišnjeg novinara i urednika Mirka Mlakara. Osim profesionalnih novinara, radionicu pohađa i 16 virovitičkih srednjoškolaca koji žele studirati novinarstvo.

U dogovoru s mentorom, svaki će polaznik tijekom Radionice napraviti reportažu. Reportaže su zapravo praktični završni radovi polaznika, kojima će se uručiti potvrde, diplome o pohađanju Radionice reportaže. Prvu večer festivala začinio je nastup stand up komičara Željka Grmuše i koncert grupe Rock trio u caffe baru Štedna.

Direktor festivala Goran Gazdek rekao nam je da se očekuje dolazak oko 200 posjetitelja, domaćih i stranih novinara.

– Obzirom na velik interes novinara, Fra Ma Fu je polako prerastao iz festivala reportaže u ozbiljan novinarski festival koji ima potencijal postati središnje godišnje okupljanje novinara u Hrvatskoj, na kojem će se moći raspravljati brojne teme iz područja novinarstva, šire od inicijalne ideje festivala. To naravno ne znači da ćemo napustiti glavnu temu festivala – reportažu”, rekao je direktor festivala Goran Gazdek i dodao da očekuje dolazak oko 200 posjetitelja, domaćih i stranih novinara.

KAportal.hr/HND.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest