U Zajednici tehničke kulture održana prva MakerBuino radionica – održao je Albert Gajšak

U Zajednici tehničke kulture održana je prva radionica sastavljanja MAKERbuino konzola u Karlovcu.

Podsjetimo, Albert Gajšak koji je osmislio ovu konzolu nedavno je pobijedio na Idea Knockout startup natjecanju, pa je on i održao šestosatnu radionicu za 11 polaznika. Kako nam javljaju iz Zajednice tehničke kulture, sudionici su bili učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti.

– Time je i praktično prikazana kvaliteta MAKERbuina. MAKERbuino je namijenjen svima starijim od 11 godina. Albert je svojom inovativnošću, uz malo genijalnosti i zvjezdanu osobnost dokazao da se uspješan inovator i poduzetnik može postati i prije punoljetnosti. Kvalitetnim izvođenjem, stručnošću i ležernošću olakšao je ovu zahtjevnu radionicu. Svi sudionici su uspješno izradili konzolu, koja je namijenjena prvenstveno učenju lemljenja, elektronike, programiranja i informatike, kažu nam u ZTK-u.

Polaznici su sami izgradili svoje konzole, a na njoj će moći igrati poznate arkadne igre retro izgleda, kao i stvarati nove igre. Svi su u procesu izrade saznali na koji se način od ideje može doći do gotovog proizvoda. Upoznali su se sa procesom rada, dijelovima, svrhom i mogućnostima pojedinih komponenti, kao i načinom ukupnog rada (bilo koje igraće konzole).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest