STIPENDIJE

Objavljen natječaj za dodjelu županijskih stipendija studentima – umjesto 50 bit će ih 75, a i iznos stipendija je veći

Prijave se zaprimaju do 28. listopada.

Karlovačka županija objavila je Natječaj za dodjelu studentskih stipendija za školsku godinu 2024./2025, prema kojemu će se dodijeliti više stipendija, a iznosi će biti veći ne dosad.

Do sada se dodjeljivalo 50 studentskih stipendija, a od sada će se dodjeljivati 75. Rastu i iznosi: studentske stipendije će umjesto 110 iznositi 150 eura na mjesec.

Od 75 stipendija, 20 će se dodijeliti za socijalni status, 20 za darovitost i 35 za deficitarna zanimanja. Sukladno Odluci o utvrđivanju deficitarnih zanimanja, deficitarna zanimanja za dodjelu stipendija studentima su: stručni studij – strojarstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, informatika, sestrinstvo, medicinsko-laboratorijska dijagnostika; sveučilišni studij – medicina, strojarstvo, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, građevinarstvo, psihologija, informatika, matematika, logopedija, farmacija, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo, fizika, njemački jezik i književnost ili germanistika, kemija, biologija, engleski jezik i književnost ili anglistika.

Prijave na natječaj podnose se putem elektroničkog sustava za podnošenje prijava, a krajnji rok je ponedjeljaka, 28. listopada 2024. godine. Sve informacije dostupne su na web stranici Karlovačke županije: Natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2024./2025. (kazup.hr)

Podsjetimo, Karlovačka županija ove je godine podigla i iznose učeničkih stipendija, koje sada, umjesto dosadanjih 70, iznose 80 eura mjesečno. Također je povećan i broj učeničkih stipendija: umjesto 50, dodijelit će ih se 75.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest