Prilika

Hrvatska banka za obnovu i razvitak smanjila kamatne stope za nekoliko programa, posebno za poduzetništvo mladih, žena i početnika

O tome će se u Karlovcu 28. listopada organizirati info-dan i individualna savjetovanja

Udruženje obrtnika Karlovca i Hrvatska banka za obnovu i razvitak 28. listopada u Karlovcu organiziraju info-dan, a napomenuto je u najavi od četvrtka da je ta banka smanjila kamatne stope za nekoliko programa, pa i za program “Poduzetništvo mladih, žena, početnika i ostalih”.

U tom programu fiksna kamatna stopa iznosi dva posto godišnje umjesto dosadašnjih četiri, napomenuo je tajnik Udruženja obrtnika Karlovca Matija Puljar.

– Najviši iznos kredita je povećan s tri stotine tisuća eura na četiri stotine tisuća eura, a program je proširen na mikro poduzetnike, male i srednje koji ulažu u potpomognutim područjima te na poduzetnike koji ulažu u komercijalizaciju projekata koji su utemeljeni na istraživanjima, razvoju i inovacijama.

– Dodatno, po ovom programu Županija karlovačka poduzetnicima subvencionira kamatnu stopu u iznosu do dva postotna boda, kao i po programima „Investicije privatnog sektora“ i „Obrtna sredstva“ – poručio je Puljar.

Za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja i financiranja investicijskih ulaganja i drugih aktivnosti posredstvom programa HBOR-a valja se javiti Udruženju obrtnika Karlovca, a individualni razgovori poduzetnika će se odviti od 9 do 12 u prostorijama Udruženja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest