TRADICIJA

Uspješna Škola tambure KUD-a Rečica okupila male glazbenike i vratila zvuk tamburice uz Kupu

U Školu tambure uključilo se trinaest polaznika

Kulturno umjetničko društvo Rečica nakon proslavljenih 100 godina postojanja nastavlja održavati tradiciju folklornog djelovanja i očuvanja rečičke baštine uključivanjem najmlađih članova, kako plesača tako i svirača. Posebna potreba pokazala se za sviračima, kojih danas, nažalost, u folklornom djelovanju ima sve manje.

Vođena tim ciljem, KUD Rečica pokrenula je Školu tambure, koja je prepoznata kao važna potreba u kulturnom djelovanju ovog kraja i financirana je od strane Karlovačke županije kroz programe javnih potreba u kulturi. Taj vjetar u leđa donio je nove članove i dobro popunio redove malih glazbenika koji se žele pridružiti dugoj glazbenoj tradiciji rečičkoga kraja.

Trinaest polaznika škole tambure KUD-a Rečica marljivo uči glazbene osnove i vježba folklorne pjesme, a podijeljeni su u dvije starosne skupine. Na ovogodišnjem Vusikovanju u Rečici, tradicionalnoj rečičkoj manifestaciji, nastupili su i objedinjeni, uz pratnju svoga voditelja, Matije Prigorca.

Najmlađe rečičke tamburaše očekuje još nekoliko nastupa do kraja ove godine, a vjerujemo da će im to biti pozitivni izazovi. Spremni su i dalje kontinuirano raditi na svojim vještinama kako bi oplemenjivali folklorni rad te napredovali u svome kulturnom rastu. Radosno je čuti zvuke tamburice koji bi, prema svemu sudeći, i dalje trebali živjeti uz Kupu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest