tekuće teme

Reakcija iz ViK-a na tvrdnje Možemo!: “Zamućena voda nije za piće, ali kada se izbistri može se normalno konzumirati”

Kažu da su stručni i transparentni

Iz Vodovoda i kanalizacije su reagirali na navode izrečene na konferenciji za medije političke platforme Možemo!, istaknuli su sljedeće:

Problem pojave zamućene vode u pojedinim dijelovima grada komunicira se transparentno cijelo vrijeme, svakodnevno smo u kontaktu sa građanima i sve informacije objavljuju se pravovremeno. Među njima su najvažnije: zamućena voda nije za piće, kontaktirajte nas kada to primijetite, bistra voda se može normalno konzumirati. Također komuniciramo razloge i što se poduzima da se riješi ova teška situacija. Sve pritužbe građana shvaćamo itekako ozbiljno i po njima postupamo. Uostalom, sve navedeno lako je provjerljivo.

Projekt Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa ima izuzetno veliki broj medijskih objava, Vik ga kao nositelj projekta učestalo komunicira od njegova početka, sa svim izazovima koji se pojavljuju u realizaciji, a pogotovo o štetama nastalima u Zvijezdi.

Što se tiče projekta rekonstrukcije državne ceste D6 u sklopu kojega je obnovljen cjevovod, ističemo da je ta obnova bila nužna obzirom na dotrajalost postojeće mreže, koja je na nekim dijelovima bila stara čitavo stoljeće te ti radovi predstavljaju poboljšanje.

Planiranje, projektiranje, održavanje i unaprjeđenje rada sustava vodoopskrbe i kontrola kvalitete pitke vode posao su stručnjaka i kvalificiranih ljudi u Vik-u.

I na kraju, ponovo ističemo: zamućena voda nije za konzumaciju, a kada se izbistri nema nikakve bojazni te se može normalno konzumirati.

Vodovod i kanalizacija d.o.o. u internom laboratoriju svakodnevno ispituje uzorke vode namijenjene za ljudsku potrošnju na propisane parametre A analize prema Godišnjem planu uzorkovanja, te dodatno, uzorke nakon zaprimljenih pritužbi potrošača nakon ispiranja mreže na parametre iz preporuke Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu za ljudsku potrošnju (slobodni klor odnosno klor dioksid, kloriti ako se voda dezinficira klor dioksidom, mutnoća, boja, te mikrobiološke parametre na osnovi procjene rizika vodoopskrbnog sustava ili ukoliko vrijednost parametra rezidualnog klora padne na 0,1 mg/l ).

Objavljujemo rezultate analize bistre vode na webu i društvenim mrežama i svi uzorci su ispravni, a naše aktivnosti nadziru nadležna tijela. Naš laboratorij ima ovlaštenje Ministarstva zdravstva da ispituje kvalitetu pitke vode i sve što se radi vezano za analizu vode podliježe jasnim i strogim kriterijima, zakonima i drugim propisima te ponavljamo, iznad nas su tijela koja vrše monitoring.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest