Plenković za Dan grada Karlovca odradio i kampanju – za financiranje stranke “odgovarat će poslije izbora”

– Situacija u kojoj se HDZ našao danas nakon, na žalost, niza pogrešnih procjena o kojima sam javno govorio u mom govoru na Općem saboru, pismu koje smo kao EU zastupnici poslali, apelirao sam tada da se promisli o tome da se, ukoliko nema zaista čvrsto dogovorene nove saborske većine, ne ide u izglasavanje nepovjerenja. Znam da je određeni dio javnosti percipirao te poteze kao glavni razlog za nove izbore.

Ja mogu reći da krećem s čistim papirom, praznim papirom, koji želim ispisati i za HDZ zajedno s mojim kolegama i s našim partnerima i iskoristiti ovu priliku za svojevrsnu revitalizaciju stranke, za jasan program, konkretno orijentiran, s mjerama koje ćemo onda kasnije pratiti u njegovom ispunjavanju. U to ulazim s najboljom voljom, sa čvrstom potporom prijatelja europskih pučana. Mislim da znam u koju političku obitelj pripadamo, koje vrijednosti dijelimo i kako kao središnja politička snaga u Hrvatskoj možemo pridonijeti i političkoj stabilosti zemlje, većoj pravnoj sigurnosti, kvalitetnom gospodarskom okviru za rast i razvoj i, naravno, poštivanju onog bitnog kršćanskog načela koje je dio naše političke filozofije, a to je načelo solidarnosti i socijalne uključenosti te briga za najranjivije u društvu, izjavio je kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u Karlovcu.

Komentirajući DIP-ovu najavu da će tražiti dodatno izvješće o financiranju HDZ-a, ponovio je da će za financiranje i poslovanje stranke odgovarati nakon stranačkih izbora.

– Vodit ću se s tri bitna načela: da sve što radimo bude zakonito, da se odluke donose transparentno tj. da je Predsjedništvo upoznato i s prihodima i rashodima, a da ćemo odgovorno birati od koga i na koji način ćemo uzimati kredite i pozajmice i da ćemo sve što radimo učiniti dostojno hrvatskoj javnosti, rekao je Plenković koji očekuje i od drugih stranaka jednak stupanj transparentnosti i vjeruje da “moramo uvoditi nove standarde kao članica EU i voditi računa da oni koji biraju stranke imaju pravo znati kako se stranke financiraju”.

Nije htio komentirati najavu Mesićevog povratka u politiku kao kandidata za Sabor na SDP-ovoj listi, ni ljetovanje tehničkog premijera Oreškovića u državnim vilama.

Kazao je i da će voditi računa o tome da kandidati HDZ-a budu “najkvalitetniji, stručni, dokazani, dostojni, zdravog spoja mladosti i iskustva i, najvažnije, ugleda među biračima u svojim sredinama, ali isto tako dokazani na nacionalnoj razini koji će moći provoditi i artikulirati našu politiku i naš program” te da trenutno može voditi stranku iz Brisela jer je u EU parlamentu pauza.

– Naravno da želim punim angažmanom pridonijeti stranci u parlamentarnim izborima, a nakon toga ćemo donositi sve one odluke koje su propisane zakonom, izjavio je Plenković.

U Karlovcu se, prije no što je došao na svečanu sjednicu Gradskog vijeća za Dan grada, sastao sa članovima županijskog HDZ-a, predstavio im svoj program i izložio prioritete za godine koje slijede te osnovne smjernice programa za koje smatra da trebaju biti dio HDZ-ovog izbornog programa za parlamentarne izbore.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest