LIJEP USPJEH

Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora osvojilo Grand Prix nagradu na Međunarodnom natjecanju zborova Croatia Cantat u Čakovcu

Posebnu nagradu primila je i dirigentica Zore, prof. Radmila Bocek

Karlovačko Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora ostvarilo je zaista velik uspjeh na Međunarodnom natjecanju “Croatia Cantat” u Čakovcu, na kojem je sudjelovalo više od 500 zborašica i zboraša iz 28 zborova iz Hrvatske, Slovenije i Irana.

Zborovi i ansambli mogli su se natjecati u četiri kategorije: klasična, folklorna, popularna i mješovita glazba te osvojiti nagradu prema apsolutnim mjerilima i kriterijima, što znači da se u prvom dijelu ne natječe zbor protiv zbora već svi dobivaju nagrade po stupnjevima. Zora je tako u obje kategorije u kojima je sudjelovala osvojila najbolji rezultat, zlato 7 s 27.29 bodova što ih je kvalificiralo za drugi dio natjecanja, točnije, Grand Prix.
Prije samog pripetavanja za Grand Prix, maestra PHPD Zora, prof. Radmila Bocek osvojila je i posebnu nagradu dirigentima.

U pripetavanju su sudjelovale tri ženske vokalne skupine, dvije iz Hrvatske i jedna iz Irana te Zora. Zoraši su na veliku radost ovaj Grand Prix i osvojili te ga ponosno donijeli u Karlovac.

Ovo je prvi Grand Prix koji je PHPD Zora osvojila i jedan od najvećih uspjeha u njenoj novijoj povijesti koji je usrećio kako maestru, tako i članove zbora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest