JE LI POTREBAN?

Policija objavila rezultate nepopularnog “lijevka” na odmorištu Draganić autoceste u ponedjeljak! Bilo je svega, utvrđeno čak 155 prekršaja

foto ilustracija

Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kažu u policiji

Karlovačka policija izvijestila je o rezultatima akcije “lijevak” održane u ponedjeljak na autocesti A-1 (Split – Zagreb) na odmorištu Draganić. Ova je akcija definitivno najnepopularnija među vozačima ali svim drugim putnicima koji se pitaju je li uopće potrebna. Brojni su zbog nastalih kolona kasnili na dogovorene sastanke, događaje, a neki i na posao.

No što je tu je, evo što se doznalo u ponedjeljak.

– U smjeru prema Zagrebu policijski službenici Policijske uprave karlovačke su u suradnji s inspekcijskim i ostalim službama Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Vojnom policijom, Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama proveli su pojačani nadzor u prometu, kažu u policiji.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Izvršen je nadzor nad ukupno 291 vozilom (171 osobnih, 68 kombi vozila, 41 teretno, i 11 autobusa).

Utvrđena su ukupno 155 prekršaja, 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 5 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, 1 prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, 1 prekršaj iz Zakona o strancima, 2 prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom, 17 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

– Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici su iz prometa ukupno isključili 5 vozila i 1 vozača. Vozač je isključen iz prometa zbog odbijanja testa na droge, a jedno vozilo je isključeno iz prometa zbog prekoračenja najveće dopuštene mase. Na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila policija je uputila 17 vozila. Kod svih vozila utvrđene su tehničke neispravnosti – kod 13 vozila su utvrđeni veći tehnički nedostaci, a 4 vozila je isključeno iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci, navode u policiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest