EVO I NJIH!

Inicijativa građana Zvijezde, Gaze i Dubovca: Podupiremo apel gradonačelnika Hrvatskom saboru, vladinim ministarstvima i državnim službama!

Dok gradonačelnik Karlovca umiruje javnost i tvrdi kako treba imati povjerenja u ovlaštene službe koje više puta na dnevnoj bazi kontroliraju vodu u sustavu vodoopskrbe grada Karlovca, sad se priopćenjem javila “Inicijativa građana gradskih četvrti Zvijezda, Gaza i Dubovac”.

Za njih je pak Karlovac postao više sličan “nekom afričkom gradu nego ljupkom srednje europskom gradiću s preko 400 godina povijesti”. Evo što kažu, priopćenje prenosimo u integralnoj verziji.

Inicijative pozdravljaju i snažno podupiru jučerašnji apel karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića da se u pomoć Karlovcu pozovu Sabor, resorna ministarstva i držane službe te da se neizdrživo stanju u Karlovcu konačno podigne na državnu razinu.

Oštećeni i nezadovoljni građani već duže vrijeme upozoravaju da je stanje u Karlovcu izmaklo svakoj kontroli te da lokalna samouprava i javna poduzeća, a posebno karlovački Vodovod i kanalizacija, nemaju više kapaciteta za rješavanje problema u Karlovcu.

Upravo na tom tragu, inicijative oštećenih i zabrinutih građana Karlovca snažno podupiru prijedlog karlovačkog gradonačelnika i predsjednika Uprave poduzeća Vodovod i kanalizacija – Damira Mandića – da se u pomoć Karlovcu pozovu Ministarstvo zdravstva, Državni inspektorat i Zavod za javno zdravstvo te da se o problemima u Karlovcu sazove tematska sjednica Hrvatskog sabora. Upravo na tragu apela gradonačelnika, naše će inicijative zatražiti i prijem kod predsjednika Vlade, premijera Andreja Plenkovića.

Podsjećamo da je stanje u Karlovcu neizdrživo i do sada još neviđeno u hrvatskoj i europskoj praksi. Nestručnom obnovom kanalizacije na projektu Aglomeracije Karlovac – Duga Resa uništeno je ili oštećeno preko 20% stambenog fonda povijesne jezgre grada Karlovca. Nema pomaka u kvaliteti izvedbe radova, jer se kuće u staroj povijesnoj jezgri svakodnevno oštećuju. Nestručno izvedeni radovi uzrokuju plavljenja kuća i u drugim dijelovima Karlovca. Voda u vodovodu je već mjesecima žuta i neupotrebljiva, a najnovije analize pokazuju da je zatrovana manganom, čije su vrijednosti zabilježene i više od 1000% iznad dopuštene razine, a sve se to financira europskim sredstvima!

Karlovac je postao više sličan nekom afričkom gradu, nego ljupkom srednje europskom gradiću s preko 400 godina povijesti. Upravo zbog toga, građani Karlovca okupljeni u inicijativama oštećenih i zabrinutih građana gradskih četvrti Zvijezde, Gaze i Dubovca snažno podupiru poziv u pomoć koji je karlovački gradonačelnik jučer uputio Hrvatskom saboru, vladinim ministarstvima i državnim službama!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest