Zbog vjetra ponovo problemi u prometu – od 7.30 autocesta Rijeka – Zagreb otvorena za sva vozila

Jak vjetar ponovo stvara probleme u prometu. Hrvatski autoklub javlja da je od 07.30 sati autocesta A-6 Rijeka – Zagreb otvorena za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27), dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene – DC8, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar povremeno puše i na autocestama: A1 između Zadra 2 i Skradina, A6 Rijeka-Zagreb između Orehovice i Kikovice, na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te A7 GP Rupa-čvor Diračje (otvorene za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine). Na autocesti A1, iznimno dionica između čvorova Maslenica i Posedarje samo u smjeru Splita otvorena je za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše…itd.) voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest