Učenike su ocjenjivali licencirani međunarodni suci iz Slovenije i Walesa
Vrlo uspješne rezultate ostvarili su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole na 14. po redu Kamelija kupu u Poreču. Riječ je o natjecanju namijenjenom talentiranim srednjoškolcima kulinarskog usmjerenja, koje potiče mlade kuhare i slastičare na usavršavanje i profesionalni rad u struci.
Trgovačko-ugostiteljska škola imala je predstavnike u kuharstvu i slastičarstvu, a u obje konkurencije karlovački su učenici osvojili odlično drugo mjesto i srebrna odličja. Učenici 3. E razreda Mateja Ferenac i Lovro Belavić uspjeli su to u natjecanju kuhara pod vodstvom mentora, Zlatka Šušljea, a Ema Rade iz 2. F razreda s mentoricom Irenom Žgela isto je uspjela u nadmetanju slastičara.
Važno je naglasiti da su radove ocjenjivali licencirani međunarodni suci iz Slovenije i Walesa s dugogodišnjim iskustvom. Naglasili su da se u hrvatskim školama ozbiljno radi s učenicima jer su svi sudionici natjecanja pokazali veliku razinu spremnosti te usvojenost vještina. Također su istaknuli da su sva priznanja i medalje zaslužene, a o samim pobjednicima i dobitnicima medalja odlučile su nijanse.