Gradonačelnik Kansas Citya Mark Holland posjetio Nacionalno svetište na Dubovcu

Gosti su pokazali veliki interes za kulturnu i vjersku hrvatsku baštinu te za nedavna povijesna zbivanja, a nakon obilaska Svetišta uputili su se u razgledavanje i ostalih karlovačkih znamenitosti.

Trajni đakoni sa svojim obiteljima kod svetog Josipa

– Ove ste godine za svoj početak pastoralne godine izabrali ovo naše nacionalno svetište svetog Josipa, istinskoga ‘đakona’, služitelja Božjega milosrđa. Molimo njegov zagovor za vas i za cijelu našu Nadbiskupiju u prevažnoj godine početka sinodskih zasjedanja – kazao je u uvodu u misno slavlje mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački trajnim đakonima Zagrebačke nadbiskupije i članovima njihovih obitelji.

U prigodnoj homiliji za vrijeme misnog slavlja na kojemu su koncelebrirali dr. Milan Dančuo, povjerenik za formaciju trajnih đakona, profesor Ante Crnčević i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta biskup Ivan Šaško je istaknuo:

– Došli ste k Josipu, po biblijskoj riječi, po svojim životima. Došli ste sa svojim obiteljima ponovno pronaći životno uporište, smisao koji prilično lako izblijedi pod naslagama svakidašnjice. Došli ste u ‘Josipovu radionicu’ ne toliko učiti što i kako on radi, nego što on jest. A to je lijepo otkrivati u susretu s drugim svecima. Bilo bi iznimno korisno za našu duhovnost, za ovo naše svetište pronaći sjaj Josipove svetosti u drugim svecima – zaključio je biskup Šaško.

Nakon euharistijskog slavlja trajni đakoni sva svojim obiteljima ostali su se družiti u “Josipovom domu” te su pod vodstvom mons. Sente razgledali župnu crkvu BDM Snježne kao i Stari Grad Dubovac nakon čega su nastavili svoje hodočašće u Krašić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest