Doktor Darko Jerinić o preminulom kolegi prim. Rudolfu Muhviću: ‘Takav tihi odlazak kao da ga nije ni bilo naprosto ne zaslužuje!’

U 90. godini u Karlovcu je preminuo prim. Rudolf Muhvić, dr. med., specijalist interne medicine i kardiologije, osnivatelj karlovačkog Ogranka Hrvatskog društva umirovljenih liječnika (HDUL) i do smrti njegov počasni predsjednik.

– Bio je kolega i učitelj sa općenito savršenim znanjem medicine tako da smo se svi obraćali njemu za naše zdravstvene probleme. Meni je bio konzilijarni internist dok sam vodio jedinicu intenzivnog liječenja. Sve što znam o EKG i kardiologiji naučio sam od njega tijekom konzilija. Dok smo radili u bolnici bio je sveprisutan i ne sam o bolnici nego i u našem gradu. Prije svega bio je prijatelj. Skroman, nekonfliktan … Tih i samozatajan, to je bila ta ‘buka’ oko njega. Spreman na svakovrsnu pomoć. Sada ne želi nikakvu ‘buku’. Oko njegove smrti je sve osmislio bistar usprkos teške bolesti. Kremiran je u krugu pet najbližih, bez ikakve komemoracije, objave i slično. Eto, ja ipak ne poštujem tu njegovu posljednju volju jer takav tihi odlazak kao da ga nije ni bilo naprosto ne zaslužuje! Isto tako ni dr. Nikola Paunović, specijalist Obiteljske medicine, poznat kao borac protiv alkoholizma. Osnivač više klubova liječenih alkoholičara. Umro je vjerojatno 10. ožujka a da po njegovoj želji obitelj to nije objavila. Mi smo doznali tek koji dan poslije da je član našeg Ogranka i kolega preminuo. Stoga eto malo ‘buke’ s moje strane u želji da mnogi koji su ih poznavali i koje su liječili ipak doznaju za taj samozatajan i tihi odlazak. Samo oni koji nisu častohlepni i ne trče za titulama mogu postupiti tako. Počivali u miru – napisao je na svoj facebook profilu dr. Darko Jerinić.

BIOGRAFIJA

Rođen je 28. srpnja 1930. u Moravicama. Maturirao je na karlovačkoj gimnaziji (1949), diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu (1956), specijalizirao internu medicinu (1969), poslijediplomski studij iz kardiologije (1973), primarijus od (1982). Upravitelj je Zdravstvene stanice Stari Majdan, BiH, (1958-63), potom do umirovljenja (1992) djeluje u Medicinskom centru Karlovac. Jedan je od osnivača i prvi voditelj koronarne jedinice i postkoronarne skrbi Službe za unutarnje bolesti Medicinskog centra. Objavio je 15 stručnih radova. Aktivan je član podružnice HLZ-a s osobitim interesom za povijest karlovačke medicine i liječnika. Počasni je član Hrvatskog liječničkog društva. Dobitnik je medalje Grada Karlovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest