CRNO NA BIJELO

Fond za zaštitu okoliša dao 47 milijuna kuna za budući CGO Babina gora – većina od potrebnih 270 milijuna stiže iz EU

Nakon što je ugovor o sufinanciranju potpisan u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sada je to učinjeno i u Kodosu, tvrtki zaduženoj za gradnju budućeg Centra za gospodarenje otpadom Babina gora

Fond je, javljaju iz Karlovačke županije, odobrio Centru “sredstva kapitalne pomoći u iznosu do 47 milijuna kuna (bez PDV-a), što čini 18 % prihvatljivih i procijenjenih troškova projekta”.

Izgradnja budućeg Centra, u koji će dolaziti otpad iz Karlovačke, te dijelova Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije, stajat će oko 270 milijuna kuna, od kojih će 195 doći iz EU, već spomenutih 47 milijuna iz Fonda, dok preostalih 10-ak posto novca treba izdvojiti Kodos, odnosno, njegovi osnivači.

Radovi na izgradnji već su trebali početi, no prošlogodišnji natječaj za odabir izvođača  je zbog previsokih ponuda poništen, a novi raspisan 20. travnja. Rok za za dostavljanje ponuda je 10. lipnja, do kada zainteresirani za projektiranje i izvođenje radova izgradnje Centra trebaju dostaviti svoje ponude. Kodos je vrijednost radova procijenio na 179,903.225 kuna, bez PDV-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest