SAMO DA NE BUDE KORONE

Jedinstveni filmski eko kamp u Plaškom u kolovozu okuplja djecu, izviđače i filmaše – Kinoklub Karlovac dobio potporu Ministarstva kulture

FilmEk je projekt Kinokluba koji će realizirati s Izviđačkim odredom Spider iz Duge Rese i Općinom Plaški

– O epidemiološkoj situaciji ovisi što će i kako biti dozvoljeno, ali plan nam je u kolovozu održati eko kamp u Plaškom, na kojoj će učenici viših razreda osnovne škole imati radionice i filmske projekcije, a u lipnju u Karlovcu javnu raspravu o važnosti filmske umjetnosti, najavila je Ksenija Sanković, voditeljica Kinokluba Karlovac, njihov novi projekt FilmEk.

Ministarstvo kulture poduprlo je njegovu realizaciju s 30.000 kuna, kao jedan od samo 10 u zemlji na području filmske umjetnosti, a Kinoklubu će partneri biti dugoreški izviđači iz Spidera, koji će podići kamp i zajedno s djecom i filmskim radnicima snimiti film o ponašanju u prirodi, te Općina Plaški koja će na terenu ustupiti sve što bude trebalo.

Sudionici kampa, po planu, njih 30-ak, proći će filmske i medijske radionice, te gledati različite filmove, među kojima i one koje su snimili njihovi vršnjaci.

– Kamp će spojiti razvoj publike kroz učenje o filmskoj kulturi i društvenu komponentu kroz osvještavanje o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava koja nas okružuju. Dosadašnja iskustva govore da su djeca u takvim sredinama itekako zainteresirana za ovakve projekte i vjerujemo da će polaznici radionica ono što nauče prenositi dalje, na svoje obitelji i prijatelje. Sigurno će i filmove nakon toga gledati drugim očima jer sve su radionice, bilo gdje i bilo čije, za preporučiti, poručio je voditelj projekta Hrvoje Žibrat.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest