GASTRO PONUDA

U karlovačkim restoranima ovog ljeta brojni specijaliteti koji kao sastojak imaju – pivo

Pivo kao jedan od zaštitnih znakova karlovačkog kraja ovog će ljeta biti i u ponudi karlovačkih restorana - u obliku zanimljivih i originalnih jela!

Turistička zajednica grada Karlovca u veljači je u sklopu IQM
projekta organizirala trodnevnu besplatnu edukativnu radionicu za
kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca. Cilj
edukacije bila je razmjena znanja i iskustava o lokalnim
proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali
Karlovac kao kvalitetnu gastronomsku destinaciju.

Pivo je jedan od zaštitnih znakova karlovačkog kraja, poznatog po
tradiciji pivarstva, te po manifestaciji Dani piva Karlovac.
Upravo će jela s pivom biti posebnost ove ljetne sezone od lipnja
do rujna u ponudi karlovačkih restorana. Kao nastavak planiranih
aktivnosti i brendiranja karlovačke gastronomije u karlovačkim
ugostiteljskim objektima pripremaju se tematski meniji. 

Jela s pivom te jela s gljivama ovih dana fotografiraju se za
potrebe promocije karlovačke gastro ponude. TZ grada Karlovca će
u suradnji s restoranima promovirati nove tematske menije i
raditi na brendiranju Karlovca kao poželjne gastro destinacije.
Ponuda restorana je vrlo maštovita, u pripremi jela se koriste
lokalne namirnice i zajednički se priča lokalna gastronomska
priča. Cilj je povećanje vidljivosti i bolja prezentacija lokalne
gastronomije te privlačenje posjetitelja motiviranih originalnom
gastronomskom ponudom u Karlovac.

Primjerice, u karlovačkim restoranima tako ćete ovog ljeta
kušati juneći gulaš s povrćem u umaku od tamnog piva,
divljač u umaku od crnog piva (na fotografiji Demjana Rožmana)
ili vrganje na maslacu i matovilcu s prepeličjim jajima…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest