EPIDEMIJA COVID-19

Lokalni stožeri objavljuju stanje s koronavirusom po županijama: Hoće li se situacija smiriti?

foto ilustracija - Željko Lukunić/Pixell

Čekamo rezultate testiranja u Karlovačkoj županiji.

Hrvatska je u utorak imala 91 novozaraženu osobu, dvije su preminule, a noćni klubovi i dalje su najveća žarišta. Aktivno je 618 slučajeva, u bolnici je 115 pacijenta, a na respiratorima njih pet. U Karlovačkoj županiji bio je jedan novooboljeli.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, najavio je u razgovoru za RTL Danas da bi djeca na jesen trebala ići normalno u školu. Istovremeno, HZJZ je objavio nove preporuke mjera za noćne klubove, koje sugeriraju da je u zatvorenim prostorima bolje ne raditi.

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija.

Sisačko-moslavačka: 1
Vukovarsko-srijemska: 6
Istarska: 2

Ukupno: 9

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, u protekla 24 sata jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 i to s područja garda Siska, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 520, od kojih je 352 osobe izliječeno, a 7 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 108 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6460. U samoizolaciji na području županije je 274 osoba.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 117 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. U posljednja 24 sata u Istri su izliječene tri osobe. Trenutno je 23 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 94 osobe.

OTVORENA ANKETA KAPORTALA…

Hoćete li se cijepiti protiv koronavirusa kad cjepivo bude dostupno?

  • Ne (63%, 709 Odgovora)
  • Da (29%, 325 Odgovora)
  • Ne znam (17%, 192 Odgovora)

Ukupno: 1.122

Loading ... Loading ...

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest