FESTIVAL NA KOTAČIMA

“Vinkovačke jeseni” posjetila Karlovac, RIjeku i Pazin – u Karlovcu snimali KUD-ove na Starom gradu

Zbog epidemioloških mjera 55. Vinkovačke jeseni ove godine bit će održane u prilagođenom polu-virtualnom obliku. Snimateljska ekipa krenula je 27. kolovoza u obilazak svih KUD-ova diljem Hrvatske koji su trebali doći ove jeseni u Vinkovce kako bi ih videorazglednicom ipak uključili u 55. Vinkovačke jeseni. 

Ovog vikenda na red su došli Rijeka gdje je zbog lošeg vremena umjesto na Trsatskoj gradini Folklorni ansambl “Zora” nastupao u Hrvatskoj čitaonici Trsat, zatim Pazin, gdje su u starogradskoj jezgri srednjovjekovnog Dvigrada nastupili članovi KUD “Dvigrad” iz Kanfanara, a potom i Karlovac.

Snimanje u Karlovcu održano je na Starom gradu Dubovcu, gdje su nastupili KUD Sveta Ana Vučjak i KUD Izvor iz Rakovice, koji su trebali biti ove godine u Vinkovcima predstavljati našu županiju, a Vinkovčane su dočekali gradonačelnik grada Damir Mandić, direktorica TZ Karlovac Marina Burić te Draženka Sila Ljubenko,  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Snimanje se nastavlja u Zagrebu gdje će ispred Katedrale s početkom u 11:30 biti snimljeni HKPK “Bosiljak” i KUD “Lipa”, dok će s početkom u 17:00 na spomeniku Seljačke bune u Gornjoj Stubici započeti snimanje KUD-a “Matija Gubec”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest