ZAVLADALO ŽUTILO

Unatoč COVID-u otvoreni karlovački filmski festivali – obići će sve rijeke, a projekcije u cijeli svijet idu online putem!

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na Foginovom kupalištu sinoć je svečano otvoren 13. međunarodni Four River Film Festival i 25. Filmska revija mladeži. Mladi karlovački filmaši ove su godine, kao i svi, bili suočeni s velikim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa, ali i odaziv u cijelom svijetu (pristigla su čak 1.632 filma iz 99 zemalja svijeta!) i reputacija koju imaju nisu im dali predaha i uspjeli su i u ovim teškim uvjetima organizirati festival. 

Doduše, bit će drugačije nego inače – umjesto dolaska stotina mladih iz cijele Hrvatske i cijelog svijeta i njihovog veselog druženja, natjecateljske projekcije odvijat će se online, kao i edukativni programi. Ipak, ostala su druženja na rijekama pa je tako sinoć na otvaranju, uz popratne skečeve ekipe iz Zorin doma, publika mogla vidjeti film “Glas” Ognjena Sviličića, a večeras je festival na Kupi, u Kamanju, uz film “Ideš? Idem!”.

Online natjecateljske projekcije počinju u 10:30 sati na ovom linku. Čast da otvori festival ima karlovački film – animirani “Crni mačak” mlade Gabrijele Prpić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest