ZADNJE PRIPREME

Za zimu na cestama spremna i zimska služba ŽUC-a, Turković pozvao vozače da oni pripreme svoja vozila

ŽUC je za održavanje cesta u zimskim uvjetima osigurao nešto više od 9,6 milijuna kuna

– Županijska uprava za ceste i njena zajednica ponuditelja u potpunosti je spremna za predstojeću zimu. Vozače pozivamo da prilagode vozila, opreme ih zimskom opremom kako bi zimske uvjete na cestama i mi i oni dočekali potpuno spremni, poručio je s današnje pressice Stjepan Turković, ravnatelj ŽUC-a.

Podsjetio je da će u zimskoj sezoni od 15. studenog do 15. travnja ceste u Karlovačkoj županiji kojima upravlja ŽUC, baš kao i prošle, održavati zajednica ponuditelja izabrana za obavljanje zimske službe: SA Bišćan, Mežar građevinske usluge, Niskogradnja i GMTT Lešćanec.

Zaduženi su za sektore Duga Resa, Ogulin, Ozalj i Slunj, a ukupno će od snijega i leda čistiti 1.058,6 kilometara cesta: 498,7 županijskih i 559,8 lokalnih.

– ŽUC je poduzela sve potrebne radnje kako bi u zimskim uvjetima ceste kojima ona upravlja bile kvalitetno čišćene i prohodne. Predvidjeli smo i osigurali 9,560.000 kuna, nabavili dovoljne količine soli i posipala, obavili smotru vozila i tehnike zajednice ponuditelja, a ove godine opremili i novi skladišni šator u Belju koji može primiti 1.000 tona soli: 500 tona je tamo, još 500 će doći u prosincu. Iskustveno smo planirali ukupno 2.650 tona: po 650 tona za sektore Ogulin, Ozalj i Slunj, a 700 Duga Resa, te 4.800 kubika posipala, u svaki sektor po 1.200, najavio je Turković.

Prošla je zima bila blaga pa je za održavanje cesta u zimskim uvjetima ŽUC potrošio 7 milijuna kuna, 2,5 milijuna kuna manje nego prosječnih zima. Razlika je utrošena za asfaltiranje prometnica, a ceste i u zimskim uvjetima dobro održavane.

– Bio je jedan jedini incident na prometnicama, bez povređenih, slupano jedno ili dva vozila. Prošle godine smo za visoku ocjenu odradili posao, zaključio je Turković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest