UŽASNE POSLJEDICE

Tlo se i dalje trese, broj ozlijeđenih sve veći, sisačka i petrinjska bolnica pune, neke prevoze u zagrebačke bolnice FOTO GALERIJA

Dramatične slike i vijesti i dalje pristižu iz Petrinje i Siska, koje je po najnovijim podacima EMSC-a pogodio katastrofalan potres od 6.4 stupnjeva Richterove ljestvice. 

Poginula je 12-godišnja djevojčica, a svi strahuju da će žrtava biti i više. Oštećene ili potpuno srušene su stotine zgrada, u Petrinji je srušen vrtić, oštećena je sisačka bolnica u kojoj su gotovo potpuno stradali odjel intenzivnog liječenja, ginekologija i kirurgija, a broj ranjenih građana je ogroman – sisačka i petrinjska bolnica praktički su pune pa se dio ozlijeđenih upućuje u Zagreb u Kliniku za traumatologiju.

Među prvima je na mjesto razaranja došla ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba – Bujević.

Uz brojne manje ovo je područje pogodio još jedan neugodan potres, ovog puta jačine 4.5 – svi se nadaju da je to bio i posljednji tog intenziteta, ali malo što može utješiti i smiriti Petrinjce koji su gotovo svi na ulicama. Prema posljednjim informacijama u planu je i evakuacija centra Petrinje.

>> FOTO GALERIJA Razorni potres u Petrinji – 29. prosinac 2020.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest