KORONA GODINA

Dobro posluju i u krizi: Među 1.085 najstabilnijih hrvatskih poduzeća u korona godini i 22 iz Karlovačke županije – dva u top 100

Od 1.251 poduzetnika koji posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza, njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima i dohodovnim zanimanjima

Na području Hrvatske 1.251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza te se na rejting skali svrstava u A razrede, gdje su tri skupine poduzetnika: sa zanemarivom vjerojatnosti zastoja u plaćanju, s najnižom vjerojatnošću zastoja i s vrlo niskom vjerojatnošću zastoja u plaćanju. Od spomenutog broja, 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima i dohodovnim zanimanjima neposredno ili posredno ugroženim posljedicama mjera za sprječavanje širenja epidemije, a među njima su i 22 iz Karlovačke županije.

Pokazala je to analiza kreditnog rejtinga poduzetnika prema metodologiji FINA-e, koji se izračunava na temelju predanih godišnjih financijskih izvještaja, podataka o stanju blokade te statusu stečaja, predstečaja i likvidacije.

Od spomenutih 1.085 najstabilnijih poduzetnika koji posluju u okolnostima pandemije bolesti COVID-19, najviše ih sjedište ima u Gradu Zagrebu, 487, a slijedi Zagrebačka županija s 81 te Istarska županija sa 65 poduzetnika, dok je Karlovačka županija, u kojoj ih sjedište ima 22, na 13. mjestu među županijama.

Samo dva od tih 22 su u top 100, među poduzetnicima s najmanjom vjerojatnosti nastupanja statusa neispunjavanja obveza: karlovački PPK i Heineken Hrvatska.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest