slučaj "masni brk"

Karlovački grafiti na petrinjskim ruševinama – “Gademzi” pitaju gdje je nestao livanjski sir koji je u Petrinju dopremio izbornik Zlatko Dalić

Livanjsku deliciju do danas nije probao nitko od običnih smrtnika, pa se otvoreno propituje u čijim su smočnicama završile te delikatese

U tri šlepera i dva kombija stigla je pomoć na potresom pogođeno područje Banije i Petrinje iz Livna, a konvoj je predvodio izbornik nogometne nacionalne momčadi Zlatko Dalić. U jednom od kombija stiglo je 100 komada visokokvalitetnog livanjskog sira. Tu informaciju popratili su svi nacionalni mediji, međutim, ubrzo se počelo postavljati pitanje: Gdje je sir?

Livanjsku deliciju do danas nije probao nitko od običnih smrtnika, pa se otvoreno propituje u čijim su smočnicama završile te delikatese. Tko je omastio brk? Stvar je odavno javna, a vidi se to i po grafitima koji su osvanuli na zgradama u središtu Petrinje.

– “Gradonačelniče, i Karlovčani bi probali sir…047”, te “Gdje je sir” grafiti su koje potpisuje karlovačka navijačka skupina Gademz, a osvanuli su na tri objekta na Trgu dr. Franje Tuđmana. Nisu nanijeli neku posebnu štetu, jer su građevine označene crvenim naljepnicama i predviđene su za uklanjanje.

No, kakve pak veze sa sirom iz Livna u središtu Petrinje imaju karlovački navijači, nije poznato.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest