U Karlovačkoj županiji 115 novih slučajeva zaraze koronom – dvije osobe preminule, dvije na respiratoru u karlovačkoj bolnici

foto ilustracija - arhiva KAportala

U samoizolaciji se nalazi 619 osoba, a prijavljena su 2 kršenja mjera samoizolacije.

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga je 78 slučajeva bolesti detektirano PCR testom (od 224 testiranih), a 37 pomoću brzog testa za detekciju antigena s kojim je testirano 182 građana.

Preminule su 2 COVID pozitivne osobe, jedna u bolnici u Ogulinu a jedna u Karlovcu.

PCR testom je utvrđeno da je u Karlovcu 53 novozareženih, Ogulinu 6, Dugoj Resi 43, Slunju 1, a po općinama je situacija sljedeća: Barilović 2, Bosiljevo 1, Draganić 8, Generalski Stol 2, Krnjak 1, Rakovica 1.

Antigenskim testom je detektirano 13 slučajeva u Karlovcu, pet u Dugoj Resi, Ogulinu i Ozlju po jedan a u Slunju osam. U Bariloviću je jedan slučaj, Generalskom Stolu 4, Kamanju, Krnjaku i Netretiću po jedan.

–  U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 56 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin – 12, OB Karlovac – 44). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 10 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin – 3, OB Karlovac – 7), a otpuštene su 2 osobe (OB Karlovac). Na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta, kažu u Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije.

U samoizolaciji se nalazi 619 osoba, a prijavljena su 2 kršenja mjera samoizolacije.

Turistička inspekcija je jučer obavila 3 nadzora na području grada Ogulina. Jednom UO izdano je usmeno rješenje sa mjerom pečaćenja unutarnjeg prostora za goste. Sanitarna inspekcija obavila je 1 inspekcijski nadzor UO na području grada Ogulina gdje je izdano usmeno rješenje u svezi otvorenosti prostora.

Inspekcija SCZ Karlovac je kontrolirala šest ugostiteljskih objekata u Karlovcu i nisu utvrđene nepravilnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest