NAPOKON - VODA!

Slavina s pitkom vodom postavljena na Vunskom polju – najzaslužniji Rotary klub Dubovac-Karlovac, ali i aktivizam Dine Boguta

Na Vunsko polje stiže pipa! Upornost se isplati, reći će mnogi, misleći na aktivizam Rakovčanina Dine Boguta koji je po društvenim mrežama mjesecima ukazivao na potrebu da se ovaj lijepi i popularni karlovački rekreacijski prostor upotpuni prijeko potrebnom slavinom s pitkom vodom, no uz neizostavni Bogutov udio u podizanju svijesti o ovom pitanju, projekt je zapravo u tijeku već gotovo dvije godine, i to u “režiji” Rotary kluba Karlovac-Dubovac.

– Ideja se pojavila još 2018. godine, a projekt smo dovršili 2019., prikupljeni su i novci, no od tada pa evo sve do sad čekali smo uvjete odvodnje od tvrtke Vodovod i kanalizacija. Zašto je bilo potrebno baš tako puno vremena ne bih znao reći, ali bitno je da je sada sve gotovo. Moram priznati da je gradonačelnik cijelo vrijeme bio velika potpora projektu, a u široj javnosti itekako je korisan bio i aktivizam Dine Boguta, ističe Damir Karin iz Rotary kluba Karlovac-Dubovac.

Spomenuti uvjeti stigli su napokon prije tri mjeseca, projekt je finiširan i u tijeku su radovi na postavljanju slavine. Iako Rotary klub Karlovac-Dubovac zapravo i financira radove, slavina će biti donirana, odnosno gradska.

Damir Karin zamolio nas je i da naglasimo da je jedan od inicijatora ove ideje Željko Belavić, dugogodišnji prijatelj i član kluba, koji je prošle godine bio prvi Karlovčanin koji je, nažalost, preminuo od koronavirusa.

A, koliko je svemu pomogao građanski aktivizam, odnosno kontinuirano podsjećanje na taj problem, pokazuje i podatak da je pri nedavnom gostovanju gradonačelnika Damira Mandića na radiju više slušatelja ispitivalo što je s pipom na Vunskom polju. Bogut i Mandić nakon toga su se i našli na Vunskom polju.

– Meni je drago da je sve napokon izrealizirano, a što se tiče susreta s gradonačelnikom, on je najavio da će prostor oko pipe biti popločan, a ja sam mu dao još nekoliko sugestija oko uređenja Vunskog polja, koje može biti još ljepše i kvalitetnije, kazao nam je Bogut. 

Dakako, ne bi bilo fer u cijeloj priči o aktivizmu zaboraviti i na karlovačke srednjoškolce koji su prije tri godine u okviru pokreta “Karlovačka pozitiva” između ostalog ukazali i na problem premalog broja javnih slavina s vodom – nakon toga osvanula je slavina u šancu kod Tehničke škole, a nema sumnje i da je ova na Vunskom barem malim dijelom i njihova zasluga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest