KAP PRELILA ČAŠU

Prosvjed na Borlinu i Dubovcu: Nezadovoljni stanari okupili se u mirnoj prosvjednoj šetnji – traže da se radovi u njihovoj ulici završe što prije

Problemi su već dobro poznati, radovima nikad kraja, a zadnja najava da će biti nastavljeni tek na jesen je kap koja je prelila čašu kod stanovnika koji više jednostavno nemaju strpljenja

Nezadovoljni stanovnici Borlina, Dubovca i okolnih naselja, njih nekoliko stotina, danas su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo radovima na rekonstrukciji Državne ceste koja prolazi kroz njihovu četvrt.

Problemi su već dobro poznati, radovima nikad kraja, a zadnja najava da će biti nastavljeni tek na jesen je kap koja je prelila čašu kod stanovnika koji više jednostavno nemaju strpljenja da još jedno ljeto i jesen prožive uz raskopane ulice, neprestano nestajanje struje i vode i sve ono što nosi veliki komunalni zahvat koji je već trebao biti odavno završen. 

Prosvjednici su se okupili kod caffe bara Astralis, te mirno prošetali do pivovare. Na obje lokacije poruka je bila jasna:

– Naš prvi i osnovni zahtjev, od kojeg nećemo odstupiti, jest da se radovi na ovoj dionici nastave odmah, i to što je moguće brže. Ne dolazi u obzir da se sada cesta otvara pa da nas na jesen čekaju novi radovi i novo zatvaranje. Neka se radi maksimalnim tempom, koliko god im trebalo, još 10 dana, još 12 dana, ili kako čujemo da se procjenjuje, još 24 dana. Pa hajde, možemo dati i tih 24 dana, ali sad odmah i nakon toga više ne dolazi u obzir zatvaranje prometnice, kazao je jedan od organizatora Marin Brkljačić.

Tomislav Butala dodao je kako očekuju hitan sastanak s odgovornima iz Hrvatskih cesta, već u ponedjeljak, a ako ne bude tako, prosvjedi će se nastaviti.

– Ali sada više ne ovdje, već ili na Korzu ili na Baniji pred Hrvatskim cestama ili na naplatnim kućicama, uglavnom, pokazat ćemo kako mi živimo već predugo! I također ćemo zahtijevati da nam daju hodograme radova, da vidimo točno što su planirali i kako je to trebalo izgledati i kako bi, po njima, trebalo izgledati od sada.

Neven Ferenčina također je pojasnio da prijedlog Hrvatskih cesta ne dolazi u obzir, ali ni onaj gradski koji je zahtijevao da se umjesto šoderom prometnice tek privremeno prekrije asfaltom.

– Za nas ne dolaze u obzir prekidi i nastavci radova. Radovi se moraju nastaviti sada u pravom radnom tempu i moraju biti dovršeni sada. Ne pristajemo na nikakva jesenska raskopavanja kada će djeca ponovno kretati u školu, vrtić i kada bismo i svi mi opet imali goleme probleme.

Prosvjed je bio miran, ali odlučan, a bilo je i smijeha kada se iz mase okupljenih začuo uzvik:

– I zahtijevamo da odsad rade barem četvorica, a ne samo trojica!

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU…

>> Prosvjed na Borlinu i Dubovcu 22. svibnja 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest