popustile mjere

Stara krama vratila život na desnu obalu Korane: “Nije važna kupnja, već da si malo popričamo i podružimo se”

Ma jedva smo dočekali, i mi i kupci, govori prodavačica Darinka

Šest mjeseci trebalo je da se vrati život na desnu obalu Korane, a današnji šušur i graja dokazali su da se jest vratio. Nije još na svojih sto posto, no tome je više pridonijelo sinoćnje loše vrijeme i jutarnji mokri ŠRC Korana, nego strah od zaraze. Štoviše, vidjelo se da su ljudi željni druženja, pa je trgovina bila u drugom planu.

– Sad ovdje imam osjećaj da se nekako vraćaju stara vremena. Išao sam ja na tržnicu i družio se ovako vani s ljudima, ali ovo je ipak onaj pravi plac. Puno puta i ne kupim ništa, ali uvijek sretneš nekog poznatog i malo se podružiš – kaže nam djed Mijo.

Darinka je kraj kombija bjelovarskih registracija, godinama dolazi u Karlovac i ovo joj je prvi sajam nakon lock downa. Osim Karlovca prodaje na zagrebačkom Hreliću te u Križevcima.

– Ma jedva smo dočekali, i mi i kupci. Meni i mojoj obitelji je to jedini izvor prihoda, pa moram priznati da nam nije bilo lako – govori Darinka.

Sin joj Antonio s drugim kombijem na drugoj strani. Asortiman im je približno jednak, hrpa potrepština, poneki novi artikl i pokoji komad starinskog namještaja. Voljeli bi da je promet malo bolji, ali zadovoljni su što je konačno krenulo.

Najveća graja bila je kod Mile iz Slunja i njegova kotlića. Šator je bio prepun, tražilo se mjesto više, a pripremljeno meso dobro se trošilo. Kaže Mile da drži domaće i jamči kvalitetu, a u nju ne treba sumnjati kad je potvrđuju brojni kupci.

Dašak atmosfere donosimo u našoj fotogaleriji.

>> Stara krama – 28. svibnja 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest