preživljavanje

Potresna priča samohrane majke iz Siska: Radi dva posla da otplati kredit za stan koji joj je uništio potres!

RTL

Ana iz Siska ne želi otići. Sve što želi jest pružiti djetinjstvo i dom za svoju malenu Margitu te nastaviti život tamo gdje je i započela - u svom stanu

https://vijesti.rtl.hr/video/447904/netom-prije-potresa-siscanka-ana-kupila-je-sebi-i-kceri-dom-sad-radi-dva-posla-da-plati-kredit-za-rusevinu-i-najam-za-stan-u-kojem-zivi/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Na odmor na moru samohrana majka iz Siska ni ne pomišlja. Radi dva posla kako bi platila kredit za stan koji joj je prije 6 mjeseci uništio potres, a kako u tom stanu ne može živjeti, osim kredita svakog mjeseca plaća i najam stana.

Ovo je trebao biti njezin novi dom. Onaj u kojemu bi uživala sa kćerkom i započela novi život. Sve je, kaže, bilo kako treba. Ali samo mjesec dana. No, potres još je srušio sve planove.

“Stvarno sam bila uvjerena da ću se tu vratiti i nastaviti svoj život dalje… sa osmjehom na licu. Stan je nastradao po svim tim zidovima, ćoškovima… popucalo je tu recimo iznad bolte, po sobama nam je popucalo – u mojoj spavaćoj sobi i u dječjoj”, kaže Ana Vukelić.

No, kada se nakon spašavanja pacijenata na intenzivnoj u sisačkoj bolnici oporavila od šoka, shvatila je da se u svoj dom više – neće vratiti.

“Evakuirali su bolnicu. Ona je tada radila na intenzivnom odjelu. I nije u biti tada ni obraćala pažnju što se točno dogodilo sa stanom. tek dva dana kasnije i to je bilo strašno. To ju je baš pogodilo, bilo joj je teško”, govori Maja Udiljak, Anina prijateljica.
Ana iz Siska ne želi otići

Hrabra i skromna majka trenutno živi sa 7-godišnjom kćerkom kao podstanar. Uz ratu kredita za razrušeni stan i najamninu – ne preostaje joj mnogo.

“Kredit koji sam uzela na 30 godina i dalje stiže na naplatu. Rata kredita je 3000 kuna, najamnina je 1700 kuna uz trenutnu subvenciju grada Siska od tisuću kuna za do 1.7. te nakon toga se u cjelosti mora plaćati ta stanarina. Što bi vam nekako sada najviše pomoglo? Što… što ja trebam odgovorit sad na to…”, kaže Ana.

Spas je pokušala pronaći u dodatnom poslu – i to uz nogometni teren. Ondje mladim nogometašima pomaže kao dežurni fizioterapeut – a oni za nju prikupljaju donacije za otplatu kredita.

“Do sada smo prikupili oko 5 tisuća kuna. Prikupljanja su počela u srijedu i nastavljamo i dalje. Jako nam puno znači zbog oporavka naših igrača i Ana nam puno pomaže i na utakmicama tako da postala je član naše velike obitelji”, ističe predsjednik u NK Metalac Zoran Sertić.

A obitelj je gdje je dom – pa tako Ana iz Siska ne želi otići. Sve što želi jest pružiti djetinjstvo i dom za svoju malenu Margitu te nastaviti život tamo gdje je i započela – u svom stanu.

Svi koji želite pomoći Ani to možete učiniti uplatom na sljedeći račun:
Ana Vukelić
HR2224840083218088346
SWIFT: RZBHHR2X

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest