GRAĐANSKA INICIJATIVA

Spasimo Koranu ide dalje u borbi protiv gradnje zida: Projekt nije u skladu s GUP-om, zatražili smo hitno postupanje institucija

- Projekt ne poštuje Zakon o gradnji i propise koje iz njega proizlaze niti je usklađen s Generalnim urbanističkim planom. Zatraženo je hitno postupanje institucija, zaključuju u Inicijativi.

Građanska inicijativa “Spasimo Koranu”, nakon što je Grad Karlovac omogućio uvid u projekt izgradnje zida na lijevoj obali Korane u Karlovcu te nakon uvida, je zaključeno da su projekt, građevinska dozvola i sam zahvat nezakoniti, javlja Građanska inicijativa koja se protivi gradnji protuplavnog zida na Korani.

Kako kažu, shodno tome je danas, u ponedjeljak 7. lipnja 2021. godine zatražila postupanje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Hrvatske komore inženjera građevinarstva te građevinske inspekcije.

– Projekt ne poštuje Zakon o gradnji i propise koje iz njega proizlaze niti je usklađen s Generalnim urbanističkim planom. Zatraženo je hitno postupanje institucija, zaključuju u Inicijativi.

Podsjetimo, na obali Korane je investitor, tvrtka Lana Commerce počela pripremne radove na gradnji protuplavnog zida, a po tvrdnjama vlasnika Nikole Hanžela, zid je preduvjet gradnje budućeg hotela na toj lokaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest