RADNI SASTANAK

Napreduju sustavi obrane od poplava Karlovca i Ogulina – da budu u rokovima, dogovorena intenzivnija komunikacija i ubrzanje postupaka

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda održan danas u Županiji

Radovi na izgradnji sustava obrane od poplava Karlovca i Ogulina napreduju, a da budu završeni u rokovima, zajedničke koordinacije bit će nastavljene, komunikacija intenzivirana, postupci ubrzani.

Zaključeno je to na današnjem sastanku u Županiji predstavnika Hrvatskih voda, Karlovačke županije i gradova Ogulina i Karlovca.

Na projektu zaštite od poplava Ogulina prva faza radova je na 50% gotovosti, dok je projektna dokumentacija za drugu fazu (zaštita željezničke pruge) na pregledu u HŽ-u. Radovi na trećoj fazi su završeni, a radovi na četvrtoj fazi projekta ne mogu započeti dok ne završi druga faza projekta, ali je za nju ishođena građevinska dozvola. Svi bi radovi trebali završiti do konca 2023. godine.

Na projektu zaštite od poplave Karlovca se intenzivno radi, a projekt je također raspodijeljen po fazama, prema preporukama EU. Radovi su na nekim mjerama pri završetku, negdje su započeli, a za neke se radi na projektnoj dokumentaciji i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Građevinski radovi intenzivni su na lijevoj i desnoj obali Korane i Mrežnice uzvodno od Karlovca (Logorište, Turanj, Mala Švarča) i lijevoobalnom nasipu rijeke Kupe, nizvodno od Karlovca. Na ostalim se mjerama priprema projektna dokumentacija, ishode potrebne dozvole i rješavaju imovinsko-pravni odnosi.

– Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović iskazao je potporu projektu naglasivši da je interes Grada Ogulina da se projekt što prije dovede do kraja. Damir Mandić je u ime Grada Karlovca ustvrdio je da je nužno nastaviti sa zajedničkim koordinacijama na mjesečnoj razini kako bi se pratila dinamika realizacije projekata te na vrijeme rješavali eventualni problemi. Grad Karlovac će na ovom projektu intenzivirati komunikaciju s Hrvatskim vodama. Županica Martina Fuirdek Hajdin podržala je daljnje održavanje zajedničkih koordinacija u koje će Županija svakako biti uključena. Isto tako, Karlovačka županija će preuzeti obvezu ubrzavanja postupaka i aktivnosti koje u nekom dijelu realizacije projekta treba ubrzati da bi se zadovoljili predviđeni rokovi provedbe, kazali su u Županiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest