KAMPANJA CIJEPLJENJA

U Karlovačkoj županiji dosad je s obje doze cijepljeno 34 posto stanovništva, HZJZ objavio da nema niti jedne prijave smrti povezane s cijepljenjem

Karlovačka županija tako je ispod hrvatskog prosjeka koji trenutno ima 39,9 posto cijepljenih jednom dozom i 35,2 posto cijepljenih i drugom dozom.

U Karlovačkoj županiji dosad je 39 posto građana cijepljeno protiv koronavirusom jednom dozom, dok je tek 34 posto primilo obje doze cjepiva.

Karlovačka županija tako je ispod hrvatskog prosjeka koji trenutno ima 39,9 posto cijepljenih jednom dozom i 35,2 posto cijepljenih i drugom dozom. 

– Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.385.270 cijepljeno s dvije doze, dok je cijepljenje završilo za 1.429.990 osoba (2 doze i 44.720 doza Janssen), izvijestili su iz Zavoda. 

– I nakon utrošenih više od 3 milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima. Riječ je o očekivanim nuspojavama, podsjetio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,8 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu gdje ima 40,4 posto ukupnog, odnosno 48,9 posto odraslog stanovništva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest