PREDVIĐANJA NISU OPTIMISTIČNA

Skočile brojke novozaraženih! Zarazna u Zagrebu puna, bolnice pod sve većim pritiskom. Što kad završi turistička sezona?

RTL

Molimo da do daljnjeg ne šaljete pacijente koji nemaju koronu i ne zahtijevaju intenzivno liječenje. Apel je to iz Klinike za infektivne bolesti

Nakon tri mjeseca brojke novozaraženih popele su se iznad 500. Točnije 524, a skok Hrvatska bIlježi dan prije objavljivanja nove koronakarte. 

Predviđanja za jesen nisu optimistična, a bolnice su sve punije. Zarazna koja je primala i više od stotinu pacijenata, sada ima samo 7 slobodnih kreveta za covid pacijente na intenzivnoj. Imaju molbu za ostale bolnice. 

“Molimo da do daljnjeg ne šaljete pacijente koji nemaju koronu i ne zahtijevaju intenzivno liječenje”.  Apel je to iz Klinike za infektivne bolesti, jer raste broj covid pozitivnih kojima treba bolnica.

“Mi imamo slobodnih sedam mjesta u jedinici intenzivnog liječenja ako govorimo o COVID pozitivnim bolesnicima. Ovih dana bilježimo sve veći porast COVID 19 bolesnika i to je nalagalo potrebu da se u Klinici stvore dodatni smještajni kapaciteti koji su se zapravo i uvijek aktivirali u prijašnjim valovima kad je to bilo potrebno”, rekao je Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Sada ih je gotovo jednako. 42 covid pozitivnih i njih 50 koji koronu nemaju, ali su u bolnici.

“Najveći broj pacijenata je potpuno necijepljen, ali imamo i jedan manji broj pacijenata koji je cijepljen bilo jednom ili dvije doze nekim od cjepiva. Klinička slika im je različita, neki od njih se nalaze u Jedinici intenzivnog liječenja”, priča Barušić.

Više pogledajte u prilogu. 

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/455548/skocile-brojke-novozarazenih-zarazna-u-zagrebu-puna-bolnice-pod-sve-vecim-pritiskom-sto-kad-zavrsi-turisticka-sezona/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest