PIVSKA FEŠTA

Još 8 dana do otvaranja 34. Dana piva! Uz bogat glazbeni program donose još štošta, pogledajte kako će sve biti organizirano

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osim svih piva iz asortimana Heinekena i ove godine najavljena je bogata ponuda nezavisnih craft pivovara tako da će sigurno i zahtjevnija pivska nepca naći nešto za sebe.

U petak 27. kolovoza svoja vrata otvaraju 34. dana piva. Nakon što prošle godine u jeku epidemije nisu održani, Dani piva se vraćaju u velikom stilu na istoj lokaciji i po konceptu od prije dvije godine, u karlovačkom Šancu s brojnim izvođačima i bogatom gastro i pivskom ponudom.

Danas su Dane piva predstavili predstavnici glavnog sponzora Heineken Hrvatska, predsjednica Uprave Marta Bulhak i direktorica koorporativnih komunikacija Ljudmila Bratko, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te direktorica TZ Karlovca Marina Burić i pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo Danijela Peris. 

– U pet festivalskih dana grad Karlovac će biti velika pozornica zabave, te gastro i pivske ponude. Dani piva bit će smješteni u Šancu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana te će ugostiteljska ponuda biti na šetnici i na platou kod Sokolskog doma. Na otvaranju u petak u 21 sat nas čeka veliki lasersko – plesni show, a onda i nastup rock institucije Zabranjenog pušenja, kazala je pročelnica Peris.

Program će svih dana biti besplatan i trajat će 24 sata, donosi i dosta dodatnih sadržaja poput open air pub kviza, pivskih akademija i nastup a uličnih performera, a za gastro ponudu će se pobrinuti 23 ugostitelja i obrta s ponudom suvenira. Dakako, pivska fešta najzanimljivija je ljubiteljima zlatne tekućine. Osim svih piva iz asortimana Heinekena i ove godine najavljena je bogata ponuda nezavisnih craft pivovara tako da će sigurno i zahtjevnija pivska nepca naći nešto za sebe. 

Karlovački restorani već od sutra kreću s ponudom pivskih menija i jela spravljenih s pivom, no mnoge zanima i ono što je uvijek na Danima piva bio veliki problem – parking. 

– Predvidjeli smo rasteretiti prometne gužve i zastoje s parkingom, besplatan parking će biti na ŠRC Korana, te će se vršiti besplatan prijevoz s tog mjesta od 18 sati do pola sata poslije ponoći. Manifestacije je dobila suglasnost Nacionalnog stožera, naravno sve će se odvijati uz pridržavanje epidemioloških mjera, posjetitelji će moći nesmetano cirkulirati, a tko želi pratiti neposredno program u Šancu morat će imati covid potvrde. Tko ih nema može se testirati na ulazu od 17 do 21 sat. U isto vrijeme se može testirati do 16 osoba, rezutati će biti u roku od 10 minuta, potvrda vrijedi 48 sati, a testiranje će se obavljati po sniženoj su cijeni od 100 kuna, kazala je Peris. 

Po riječima Marine Burić iz TZ, posjetitelji Dana piva će imati priliku upoznati i širu ponudu i turističke atrakcije grada Karlovca. Pivo je, dodaje Burić, također jedan od karlovačkih brendova pa se i tijekom cijele godine Karlovac brendira kroz program “Na pivo u Karlovac”. Tijekom Dana piva aktivnosti se neće održavati samo u Šancu i na šetalištu već i na rijekama, na Kupi kroz pivske vožnje žitnom lađom, ali i na rijeci Korani. 

– Zadovoljstvo mi je što sam ove godine i sama dio velike priča Dana piva koju grad Karlovac i Karlovačko pivo zajedno stvaramo. U ovim izazovnim okolnostima marljivo pripremamo novo izdanje festivala. Karlovac je grad turizma, glazbe i kulture, a u zadnjih 160 godina jedna od najvažnijih pivskih destinacija u Hrvatskoj. Ove godine smo pripremili brojne aktivnosti, među njima i pivska akademija u kojoj ćemo predstaviti pravu pivsku priču, kako se pivo spravlja i poslužuje, a istinski ljubitelji piva imat će priliku spraviti i svoje pivo, kazala je predsjednica Uprave Heinekena Hrvatske Marta Bulhak.

Gradonačelnik Damir Mandić sve je pozvao da dođu u Karlovac na pivsku feštu i dobro se zabave, dok je ispred Heinekena Ljudmila Bratko Gašpić pozvala na odgovorno konzumiranje piva te najavila da će i ove godine posjetitelji moći imati narukvice “ja sam 18+” kako bi se konobarima sugeriralo da se alkohol ne toči maloljetnicima. Također, u dane vikenda bit će organiziran i vlak iz Zagreba koji će posjetilje Dana piva voziti po promotivnoj cijeni od 10 kuna. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest