OD DELNICA DO KARLOVCA

Rekreativni biciklistički maraton “Tour de Lujzijana” okupio stotinjak biciklista iz svih krajeva Hrvatske, SD Miljokaz najavljuje organizaciju i u sljedećoj godini

Rekreativno-turistička manifestacija kojoj je cilj promocija biciklizma na turističkoj ruti povijesne ceste Lujzijane duga je 88 kilometara

Protekla nedjelja bila je u znaku “Tour de Lujzijana”, rekreativnog biciklističkog maraton pod generalnim sponzorstvom Intersporta Hrvatska i u organizaciji sportskog društva Miljokaz iz Karlovca. Ruta duga 88 kilometara vožena je od Delnica do Karlovca, uz učestvovanje stotinjak biciklista iz svih dijelova Hrvatske, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Kako je pojasnila Ivana Kolić iz SD Miljokaz Karlovac, događaj je zamišljen kao rekreativno-turistička manifestacija kojoj je cilj promocija biciklizma na turističkoj ruti povijesne ceste Lujzijane koja svojim putem pruža različite mogućnosti aktivnog odmora i vožnje, a ujedno je prilagođena, kako iskusnim, tako i rekreativnim biciklistima.

– Nakon starta u Delnicama i uspona na Veliki Vodenjak, te prolaska kroz Dedin i Skrad, slijedila je prva feed zona u Brod Moravicama. Nakon kratkog odmora put je krenuo starom lujzijanskom cestom do Hajdina i Severina na Kupi u sklopu kojega je bila i druga feed zona. Nakon Rima, Bosanaca i Vukove Gorice do Netretića, sudionici su pristigli i do konačnog cilja u Karlovcu, gdje je ujedno na prostoru ŠRC Korana organiziran ručak uz osvježenje, te je održana tradicionalna tombola s vrijednim nagradnim fondom, kazala je Kolić.

Veliko zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom i interesom nije skrivao ni predsjednik SD Miljokaz Igor Marić, koji je ujedno zahvalio svim sponzorima, turističkim zajednicama Delnice i Brod Moravice, policijskoj pratnji koja se pobrinula da sve prođe uz maksimalnu sigurnost, a posebno sudionicima, s nadom da će se isti odazvati i iduće godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest