SUDSKI EPILOG

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje za nevjerojatan slučaj trovanja u Loviću Prekriškom. Optuženica se ne osjeća krivom, oštećeni se slabo sjeća događaja

Nesretnom Denisu je pozlilo te je završio u bolnici s upalom moždane ovojnice i zatajenja bubrega. Bio u teškom stanju a posljedice trovanja su bile opasne po život.

Šokantni slučaj trovanja u Loviću Prekriškom kod Ozlja dobio je svoj sudski epilog na Županijskom sudu u Karlovcu.

Počelo je suđenje 28-godišnjoj Kristini Ferko (28) iz Vrškovca zbog pokušaja teškog ubojstva sumještanina Denisa Matijašića (42). Ona je, prema optužnici Državnog odvjetništva, u namjeri da usmrti tada 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), potajice mu, bez njegova znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio. 

Nesretnom 40-godišnjaku je pozlilo te je završio u bolnici s upalom moždane ovojnice i zatajenja bubrega. Bio u teškom stanju a posljedice trovanja su bile opasne po život. Život mu je spašen zahvaljujući brzoj reakciji liječničke intenzivne njege, provedenom hemodijalizom i priključenjem na respirator.

Na današnjoj raspravi optuženica je rekla da se ne osjeća krivom za događaj koji joj se stavlja na teret. 

Sud je, naime, odbio jedan od ključnih dokaza optužbe i ocijenio ga nezakonitim, a radi se o prepisci SMS poruka Kristine i Denisa. Kad mu je pozlilo, pitao ju je “Što si mi to stavila u Janu, htjela si me ubiti, naći ću te, ako preživim”. Ove je poruke pronašla Denisova sestra Dijana i to nakon što je on već završio u bolnici i bio u komi, te je mobitel odnijela na policiju. No, sud je smatra da je policija morala zatražiti nalog suca istrage za pregled mobitela pa je taj dokaz ocijenjen kao nevaljan. U nastavku suđenja dogodio se obrat – Denis Matijašić rekao je sucu Leonu Kovačiću da ne može svjedočiti protiv okrivljene jer se više ničega ne sjeća no ipak je na koncu svjedočio. 

– Dala mi je bocu i rekla da moram popiti, navalila je, rekla je da popijem do kraja, ja sam nasjeo. Popričali smo još nekoliko minuta, pješice sam otišao doma i više se ničega ne sjećam. Mama me pronašla ujutro s pjenom na ustima i pozvala hitnu, rekao je Matijašić. Sudac ga je pitao zašto se to dogodilo, pa je rekao da ne zna ali da sumnja. Naime, ispričao je kako su ga nepravedno optužili da je 2016. godine Kristini ogrebao auto i polomio neke trsove, pa joj je on i zaprijetio jer je bio ljut, no poslije se se družili i smatrao je da su to izgladili, pa misli da bi to eventualno bio jedini motiv, a drugog nema.  

Njegova sestra Dijana Matijašić rekla je da je u porukama koje u njegovom mobitelu vidjela razgovor s Kristinom, te je po sjećanju  ispričala što je pisalo, a poruke je i sačuvala. e sačuvala i u svojem mobitelu.

Ispitane su i sudske vještakinje Marina Nestić i dr. Vedrana Petrovečki. Utvrđeno je da se radi o trovanju etilen-glikolom te da je stanje unesrećenog bilo takvo da ne bi preživio bez liječničke intervencije, hemodijalize i respiratora. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest