UNATOČ PANDEMIJI

Kolpa Hrvatska, Wienerberger i HS Produkt dobili Zlatne kune – direktor Pavlin: Veseli što su neki gospodarski pokazatelji iznad državnog prosjeka

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Uspješnost tvrtki ocjenjivana je po 21 kriteriju, pojasnio je predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman, a u pandemijskoj 2020. njihovo poslovanje, premda uz teškoće, bilo je uspješno.

– Vesele nas ukupni pokazatelji karlovačke gospodarske aktivnosti i u Karlovačkoj županiji jer smo ipak iznad prosjeka Hrvatske. To znači da u Karlovcu tradicija proizvodnje i riješenost da se posveti svojim vlastitim proizvodima i razvoju, a ne turizmu i djelatnostima koje su bile propagirane zadnjih 20-ak godina, ipak donosi rezultate. Karlovac sigurno nije najveći grad u RH, ali po mnogim pokazateljima je poprilično dobar u usporedbi s ostalim gradovima u Hrvatskoj. Želim svima nastavak takvih aktivnosti da iduće godine svi zajedno ostvarimo što bolje rezultate, poručio je Željko Pavlin, direktor karlovačkog HS Produkta, dobitnika Zlatne kune HGK Županijske komore Karlovac u kategoriji velikih tvrtki.

Od srednjih je najuspješniji Wienerberger Karlovac, a među malima Kolpa Hrvatska Ozalj. Uspješnost tvrtki ocjenjivana je po 21 kriteriju, pojasnio je predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman, a u pandemijskoj 2020. njihovo poslovanje, premda uz teškoće, bilo je uspješno.

– Imamo rast svih pokazatelja osim investicija, što je razumljivo, i bolji smo po tim pokazateljima od državnog prosjeka. Važno je reći da, osim turizma i ugostiteljstva, druge branše nisu ozbiljnije stradale u koronakrizi. To se vidi i ove godine jer imamo tisuću više zaposlenih nego u isto vrijeme prošle godine, nezaposlenost i dalje pada. Zaustavljen je negativan migracijski saldo pa je 189 više onih koji su se vratili, a to govori i da imaju gdje raditi i sve bolje uvjete za rad u Karlovačkoj županiji, zaključio je Kuzman.

Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Karlovačkoj županiji dodijeljena je 24. put.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest