MIGRANTI

Karlovačka policija pomogla “ilegalcima” iz Afganistana: Majka s dvoje bolesne djece još u bolnici, ostali u prihvatilištu, zatražili azil u Hrvatskoj

www.karlovacka-policija.gov.hr

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj

Grupi ilegalnih migranata, među kojima i dvoje bolesne djece, zatečenoj u Gornjim Dubravama, karlovačka policija je pomogla, a svi oni nakon toga su zatražili azil u Hrvatskoj.

PU karlovačka je danas objavila da su u nedjelju, 17. listopada, u Gornjim Dubravama, policijski službenici Specijalne policije zatekli grupu stranih državljana bez isprava o identitetu, a koji su ranije nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 
 

– Obavljenim razgovorima je utvrđeno kako se radi o državljanima Afganistana te da je dvoje djece lošeg zdravstvenog stanja zbog čega je pozvana hitna medicinska pomoć te je majka s djecom odvezena u Opću bolnicu Ogulin. Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, stoga su 18. listopada prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite. Nakon otpuštanja iz bolnice, u Prihvatilištu će im se pridružiti majka s djecom, kazali su u policiji. 


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest