KORONAŠKOLA

U RH je trenutno 4.707 učenika oboljelo od covida, 10 i pol tisuća u izolaciji. Hoće li 9 dana izvan učionica biti dosta?

RTL

Svi se nadaju da će devet dana izvan učionica biti dovoljno da se brojke zaraženih smanje te da neće biti potrebe da se online nastava produlji.

Jedina nova mjera nakon zabrinjavajućih brojki zaraze koronavirusom su dva dana online nastave idući četvrtak i petak. Time će se nakon devet dana izbivanja u škole vratiti i 11 tisuća djece koja su trenutačno u izolaciji, a prizdravit će i gotovo pet tisuća zaraženih učenika. 

Jedni odluku odobravaju, drugi ne, a mnogim roditeljima nova muka – kome ostaviti djecu? Zorana Čičak Kulić. 

Njen prilog počinje u osnovnoj školi u kojoj dva cijela razreda nastavu imaju online, idućeg tjedna to će vrijediti u svim razredima i svim školama u državi. 

Nakon tri dana jesenskih praznika još dva dana učenici će imati nastavu na daljinu. Tako ukupno devet dana neće dolaziti u školu. 

Slaven Staklenac, ravnatelj Osnovne škole Većeslava Holjevca u Zagrebu:

“Dva do tri učenika i jedan djelatnik na dnevnoj bazi odlaze. Hoće li se ovim nešto postići, ja mislim da hoće jer će se stvoriti ta rupa od 10-ak dana. Vjerujem da će se smanjiti broj učenika pozitivnih po razredima i da će se nekako smiriti situacija.”

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi podatke da je trenutačno 4707 covid pozitivnih učenika, a u samoizolaciji je njih više od 10 i pol tisuća. Svi se nadaju da će devet dana izvan učionica biti dovoljno da se brojke zaraženih smanje te da neće biti potrebe da se online nastava produlji. 

Cijeli prilog s drugim izjava pogledajte ovdje:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/464768/u-rh-je-trenutno-4707-ucenika-oboljelo-od-covida-10-i-pol-tisuca-u-izolaciji-hoce-li-9-dana-online-nastave-biti-dosta/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest