SLIKA OBIŠLA SVIJET

Ona je djevojčica u plavom kaputiću koja je pokazala nemoć i nebrigu međunarodne zajednice o Vukovaru. Sada je o njoj izašao film

U filmu Željka Jurić Mitrović govori o svom životu u posljednjih 30 godina

https://vijesti.rtl.hr/video/467840/ona-je-djevojcica-u-plavom-kaputicu-koja-je-pokazala-nemoc-i-nebrigu-medjunarodne-zajednice-o-vukovaru-sada-je-o-njoj-izasao-film/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Djevojčica u plavom kaputiću čija je slika obišla svijet i postala simbol stradanja Vukovara 1991., ispričala je svoju priču, i to 30 godina poslije, na filmskom platnu. 

Željka Jurić Mitrović glavna je protagonistica filma Jakova Sedlara koji je premijerno prikazan u Vukovaru. U filmu govori o svom životu u posljednjih 30 godina. Nakon današnje premijere, film koji Željka posvećuje braniteljima, bit će prikazan u zemlji i inozemstvu, najavljuju autori.
 
“Moram priznati da me film emotivno jako iscrpio, ali sam s jedne strane skupila snagu da to napravim jer osjećam da je to moja dužnost jer, imala sam situacija gdje su branitelji pustili suzu preda mnom, a to me najviše pogađa jer su to ljudi koji su me branili, koji su mi stvorili Hrvatsku i kad vidim suzu u njegovom oku, to je nešto preteško”, kazala je Jurić Mitrović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest