UHIĆENI

FOTO Braća Amić uhićena zbog prijetnji smrću načelniku Udbine i ispitana na sudu u Karlovcu – određen im istražni zatvor, otac je još u bijegu

Načelnik Seuček ima policijsku zaštitu, a za kazneno je dijelo optužen i otac braće koji je u bijegu

Bajo Amić zvan Bajica, i njegov brat Darko Amić iz Perušića, privedeni su jutros nešto prije 10 sati na Županijski sud u Karlovcu gdje će biti ispitani, a potom ih je saslušao sudac istrage te se odlučivalo istražnom zatvoru, odnosno mogućim mjerama opreza. 

– Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 31-godišnjak i 26-godišnjak, zajedno sa 49-godišnjakom, 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, uputili riječi prijetnje 35-godišnjem oštećeniku vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše. Prijetnje su izazvale kod oštećenika osjećaj straha i nesigurnosti, izvijestio je DORH.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora osumnjičenom 49-godišnjaku koji je u bijegu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 1. i 3 Zakona o kaznenom postupku/2008), a osumnjičenom 31-godišnjaku i 27-godišnjaku zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i sudionika te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku/2008).

PU ličko senjska ih je kazneno prijavila zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, odnosno da su prošloga četvrtka ubojstvom zaprijetili 35-godišnjem načelniku Udbine Josipu Seučeku, “vezano uz njegov rad i položaj, kako bi ga uznemirili i ustrašili”, odnosno, jer pokušava uvesti red s njihovim konjima koji lutaju ličkim poljima i prometnicama, zbog čega su česte prometne nesreće.

Nakon jedne takve, načelnik Seuček je s policijom i veterinarskom inspekcijom sudjelovao u popisivanju konja lutalica, što je bio povod prijetnjama članova obitelji Amić.

Za isto kazneno djelo osumnjičen je i njihov otac Darko Amić, ali je on još uvijek u bijegu. Načelnik Seuček ima policijsku zaštitu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest