VELIKI DOGAĐAJ

Karlovačka županija dobit će uvertiru u WRC! 26. i 27. ožujka vozit će se prvi Quattro River Rally, nitko ne sumnja – bit će i to pravi oktanski spektakl

Start prvog QRR-a bit će subotu 26. ožujka u 15 sati u Radićevoj ulici, a brzinski ispit će se voziti praktički u centru grada, uz obale rijeke Korane pa nitko ne sumnja da će i ovaj događaj privući velik broj gledatelja, ljubitelja brzina i fanova rallya ali i ostalih građana.

Planetarno poznati WRC (World Rally Championship) vozit će se u Hrvatskoj ove, ali i naredne dvije godine, rekao je danas u Karlovcu Davorin Štetner ispred organizacije hrvatske utrke u okviru ovog svjetskog spektakla, ali Karlovačka županija imat će i svojevrsnu uvertiru u WRC.

Naime, prvi Quattro River Rally vozit će se u Karlovačkoj županiji na istim stazama kao i WRC i to 26. i 27. ožujka. Po riječima direktora natjecanja Mate Šebalja, ideja da se prije utrke WRC-a održi utrka je pala na plodno tlo kod županice Martine Furdek-Hajdin, pa će to biti odlična prilika da vozači osjete one staze koje će voziti najbolji svjetski rally vozači. 

Tri staze će se podudarati sa stazama WRC-a i to jedna 50, druga 60, a treća 70 posto. Start prvog QRR-a bit će subotu u 15 sati u Radićevoj ulici, a brzinski ispit će se voziti praktički u centru grada, uz obale rijeke Korane pa nitko ne sumnja da će i ovaj događaj privući velik broj gledatelja, ljubitelja brzina i fanova rallya ali i ostalih građana.

Uz županicu Martinu Furdek-Hajdin jedan od najzaslužnijih što Karlovačka županija dobiva svoju rally utrku je direktor regionalne Turističke zajednice Željko Fanjak što je napomenuo i njegov imenjak, hrvatski WRC vozač Željko Magličić. Kaže kako je ovdje prepoznat potencijal moto sporta koji je nije samo sportski već i društveni događaj koji se može izgraditi kao poseban brand te ne sumnja da će ova uvertira u WRC isto biti pravi spektakl.

O turističkom značaju WRC-a ne treba posebno govoriti jer je utrke po Hrvatskoj prošle godine pogledalo više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta, a i slike iz Karlovačke županije, njihovih znamenitosti uz metalne “zvijeri” otišle su u svijet. Direktor TZ Fanjak rekao je da bi ogroman turistički značaj trebao dobiti i QRR te postati naš prepoznatljiv turistički brend. 

– Naša strategija upravljanja turizmom i razvoja do 2025. godine je prepoznala aktivnosti na otvorenom kao najveći potencijal koji nije dovoljno iskorišten. WRC je na tragu te strategije, onda se tu nadodala i koronakriza s kojom se bori cijeli svijet, kazala  je županica Martina Furdek-Hajdin. Kako dodaje, osim naše četiri rijeke u utrku je uključeno šest jedinica lokalne samouprave. Da je WRC imao druge staze, vozilo bi se i kroz jugoistočni dio Karlovačke županije, no županica je uvjerena da će druge manifestacije doći do onih koji su sad izostavljeni. 

– Pokazali smo da smo jedno organizirano društvo, a naša prekrasna domovina je bila iznenađenje za sve koji žive svijet autoutrka. Slika automobila ispred dvorca Novigrad je ona koja predstavlja WRC u Hrvatskoj. Pozivam sve OPG-ove i djelatnike u turizmu i posebno u ugostiteljstvu da iskoriste ovu priliku, to je najava turističke sezone a mi želimo da turizam ne bude samo sezonalan. Prošlogodišnja sezona i WRC imali su odlične rezultate, a sad očekujemo i još bolje, kazala je županica. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest