VREMENSKA PROGNOZA

Prijepodne oblačno i suho, zatim kiša: U utorak i srijedu stabilnije, ali ne zadugo jer nas pred vikend čeka pogoršanje

Na moru u utorak vjetrovito s olujnim udarima bure, zatim slabiji vjetar i viša temperatura, ali za vikend opet olujni udari bure

https://vijesti.rtl.hr/video/482454/prijepodne-oblacno-i-suho-zatim-kisa-u-utorak-i-srijedu-stabilnije-ali-ne-zadugo-jer-nas-pred-vikend-ceka-pogorsanje/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Tek što je naše krajeve napustila jedna ciklona, druga će nam već danas donositi novu dozu oblaka i oborina.

Prijepodne u cijeloj zemlji umjereno ili pretežno oblačno, na Jadranu i područjima uz njega s kišom ili pljuskovima, dok će se u unutrašnjosti do sredine dana zadržati većinom suho, a zatim će i tu biti oborina. U početku slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Južina će poslijepodne okrenuti na sjeverni vjetar, na moru i buru, a ta nagla promjena smjera vjetra dovest će i do naglog pada temperature pa će ponegdje u kopnenim predjelima kiša prelaziti u susnježicu i snijeg – osobito u višim nadmorskim visinama.

Idućih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ali još utorak i srijedu uz prolazno više oblaka može pasti malo slabih oborina, a zatim je pred vikend na redu novo jače naoblačenje s kišom, uz pad temperatura mjestimice i snijegom. Utorak vjetrovito, zatim vjetar većinom slab. U novom tjednu će jutra biti hladna, dok će u radnom dijelu tjedna tijekom dana temperatura biti uglavnom iznad 10 stupnjeva.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano uz tek nešto prozirnih oblaka, a krajem radnog dijela tjedna i uz oblačnije s kišom i pljuskovima. Utorak vjetrovito s olujnim udarima bure, zatim slabiji vjetar i viša temperatura, ali za vikend opet olujni udari bure.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest