DA SE NE ZABORAVI

Program Da se ne zaboravi – Putevima ponosa! Na Turnju i u Gornjem Mekušju obilježena 30. godišnjica razmjene zarobljenika u Domovinskom ratu

U sklopu programa "Da se ne zaboravi - Putevima ponosa", obilaze sva mjesta stradavanja, zarobljavanja, mjesta logora i mjesta razmjena te se prisjetiti svih stradalih.


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u karlovačkim naseljima Turanj i Gornje Mekušje danas je odana počast svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, a povodom 30. obljetnice razmjene zarobljenika u G. Mekušju.

Naime, u sjećanje na ratne dane članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije (HDLSKL SDŽ), za obilježavanje su odabrali Karlovac.

U sklopu programa “Da se ne zaboravi – Putevima ponosa”, obilaze sva mjesta stradavanja, zarobljavanja, mjesta logora i mjesta razmjena te se prisjetiti svih stradalih.

 Program obilježavanja započeo je na Turnju okupljanjem logoraša logora Glina i gostiju kod spomenika poginulim braniteljima Turnja. Nakon toga položili su vijence zapalili svijeće kod spomenika pa se uputili i u Gornje Mekušje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest