IZLET U PRIRODU

Ozaljski i karlovački mališani danas u okviru “Karlovačkog vrtuljka” upoznali šumu Kozjaču uz poučne radionice i igre

U sklopu manifestacije “Karlovački vrtuljak” u organizaciji Društva Naša djeca Karlovac danas je održana radionica “Čarolija šume u igri s prirodom” u kojoj su sudjelovali učenici ozaljske OŠ Slava Raškaj u pratnji voditeljica Slavinih planinara Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg te učenici karlovačke OŠ Braća Seljan u pratnji učiteljice Jasmine Rendulić.  

U okviru radionice djeca su šetala šumom Kozjačom od Borlina do Starog grada Dubovca. Kretanju šumom uz upoznavanje njezinog biljnog i životinjskog svijeta te kako čuvamo šumu i kako gospodarimo šumom, učenike je na zanimljiv i primjeren način uzrastu nižih razreda upoznao Tomislav Ščulac, dipl. ing. šumarstva. 

Učenici su uz pomoć volontera Darka Domitrovića i Bojana Petrunića naučili kako se orijentirati u šumi i što učiniti ako se izgubiš u šumi. Nakon šetnje i upoznavanja šume učenici su na gradskom igralištu “Magazin” na Borlinu uz druženje i igre u prirodi oživjeli nekad popularne dječje igre kojima se djecu potiče da borave na svježem zraku (skakanje u vrećama, prenošenje jaja u žlici, prolaz ispod letve, zavezane oči, gumi-gumi i školica te suvremena igra prečnica/zipline). 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest