SKRIVENI DRAGULJ

Getbybus: Plitvice su najpopularnija Instagram destinacija u Hrvatskoj, među Top 50 znamenitosti našla se i jedna iz Karlovačke županije

U istraživanje nisu uključeni gradovi, već samo konkretnije znamenitosti unutar njih.

Stranica Getbybus koja se kako joj i ime govori bavi autobusnim prijevozom, napravila je zanimljivu iako u sistemu odabira pomalo manjkavu listo 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj.

Naime, u istraživanje nisu uključeni gradovi, već samo konkretnije znamenitosti unutar njih što svakako utječe na istraživanje – primjerice, nije računato spominjanje Dubrovnika već samo “dubrovačkih zidina” i slično. Vrlo je čudno i da su, kako kažu, spisak znamenitosti našli “pitajući Google” a tek onda pretražujući Instagram.

Kako bilo, unatoč očekivano velikoj dominaciji morskih i zagrebačkih odredišta (gotovo 90% na listi), na prvom mjestu je, također očekivano (pogotovo zbog spomenutog neuključivanja gradova, Dubrovnika prije svega), destinacija u našem neposrednom susjedstvu – Nacionalni park Plitvička jezera.

Za nas je zanimljivo i da se na listi našla jedna lokacija i iz naše županije – konkretno, riječ je o Starom gradu Ozlju, koji je na 37. mjestu sa 8.266 “spominjanja” na Instagramu, a Getbybus ga opisuje ovako: 

“Dvorac Ozalj jedno je od najpopularnijih skrivenih mjesta u Hrvatskoj. Smješten je u srednjovjekovnom gradu Ozalj, iznad rijeke Kupe. Dvorac je okružen bajkovitom prirodom, a na ulazu se nalazi drveni most koji vodi do kule. Da, baš kao pravi dvorac! Podignete li pogled, ugledati ćete grb sa zmajem. Nadalje, u samom dvorcu nalazi se Zavičajni muzej koji između ostalog sadrži zbirke vatrenog oružja, izloške iz vremena Zrinskih i Frankopana te djela poznate slikarice Slave Raškaj.”

Inače, izuzevši Plitvička jezera na broju 1, u TOP 10 nalaze se isključivo morske destinacije što definitivno još jednom potvrđuje da Hrvatska mora ozbiljnije poraditi na razvitku kontinentalnog turizma u kojem itekako imamo što za ponuditi. 

Što se Karlovačke županije tiče, nismo baš sigurni da, uzevši u obzir koliko se često spominju na Google recenzijama i samom Instagramu, u malo temeljitijem istraživanju ne bi bilo mjesta za neke druge lokacije – prije svega za Rastoke, ali i za Aquatiku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest